A családtagok egymással két ügyben is pereskednek a Nagykátai Járásbíróságon a kétéves, tápiószelei kislány halála után. A kislányt január 8-án agyhalott állapotban szállították a Heim Pál Gyermekkórházba, a kislányon korábbi, már begyógyult sérüléseket találtak az orvosok.

A kétéves gyermek apja titkolja az anya előtt, hova temették a gyermeket

„A temetéssel kapcsolatban semmit nem közölt, az újságból értesültem, hogy eltemették Kirát. Hiába kérdem, vagy írok, nem hajlandó beszélni róla, kértem tanácsot másoktól, és azt javasolták, tegyek feljelentést a kegyeleti jogok megsértéséért" – mondta a Velvetnek Gy. Anikó, annak a kétéves tápiószelei kislánynak az édesanyja, akit agyhalott állapotban szállítottak január 8-án a Heim Pál Gyermekkórházba. A tragédia idején az asszony a később emberöléssel meggyanúsított B. Bélával élt együtt.

„Kira holléte mindenki előtt titok! Szenvedett eleget életében, hagyják őt most már békén" – válaszolta a Velvetnek a bántalmazásba belehalt kislány édesapja, Sebastian A., aki Erdőkertesen temette el kétéves kislányát az anya tudta nélkül. 

Január 8-án szerdán a kétéves Kirát újra kellett éleszteni, az édesanyja eszméletlen állapotban találta a kislányát. Az orvosszakértői vizsgálatok eredménye szerint a kétéves kislányt fejsérülés érte: igen nagy erővel legalább egyszer  megütötték. A Budakörnyéki Járásbíróság a nevelőapát, B. Bélát előzetes letartóztatásba helyezte, a Velvet információi szerint a 38 éves férfi beismerte a gyilkosságot

A Nagykátai Járásbíróságon jelenleg két ügy van folyamatban a család viszálykodó tagjai között, információink szerint mindkét eljárást 2014-ben indították. Az egyik per tárgya ajándék visszakövetelése, ami a tápiószelei családi ház visszakövetelésére vonatkozik – a házat az elhunyt kislány édesanyja kapott ajándékba a családjától. A gyermekgyilkosság után az üresen álló házba betörtek, úgy tudni, hogy a házban jelenleg albérlők élnek. 

Egymással pereskednek a kislány halála után

A másik per tárgya, ami a Nagykátai Járásbíróságon jelenleg folyamatban van, a gyermekelhelyezés megváltoztatása,  Sebastian A.-nak  és Gy. Anikónak két közös gyermeke született, a négyéves Cintia és a kétéves Kira. 2013. decemberben hivatalosan elváltak, a két gyereket a bíró az édesanyának ítélte annak ellenére, hogy a Blikk információi szerint az édesapa a telefonjával készített fényképen próbálta bizonyítani a bíróságon, hogy kétéves kislánya bántalmazás áldozata.

A gyámhatóság a kétéves kislány halála után ideiglenesen az édesapánál helyezte el a négyéves Cintiát. A tápiószelei házban az édesanya az új élettársával élt együtt, közös gyermekük is született, a párhónapos fiúgyermeket a gyámhatóság a bántalmazás után kiemelte a családból, és nevelőszülőkhöz került. 

„Nekem sem volt könnyű, hogy ideiglenesen kivették a családból, de harcolok értük, bejárok a gyámügyi hivatalba, hogy visszakapjam" – mondta a Velvetnek az édesanya, Gy. Anikó, aki korábban elmondta, hogy kétéves lánya a szakértők szerint olyan mértékű fejsérülést szenvedett, ami miatt esélye sem volt a túlélésre. Az édesanya január 8-án délután a házukban élettelen állapotban találta a kétéves kislányát, a mentősök próbálták újraéleszteni. A bántalmazásról utólag szembesült, kiderült, hogy a nevelőapa korábban egy lépcsőn lelökhette az akkor még csak járni tanuló kislányt.