Nem egyszeri akció volt az a múlt hét csütörtöki rajtaütés, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség irányított az M3-as bevezető szakaszán. Információink szerint két nappal korábban a Bosnyák téren is elfogtak valakit.

Pár nappal a Szerencs utcai rajtaütés előtt egy másik akcióban is felbukkant egy idősebb, civil ruhás nyomozónő. Az ügyészség szűkszavú, gyakorlatilag semmitmondó közleményéből arra lehet következtetni, hogy a nyomozóügyészek két akcióját egy közös ügy köti össze.

Mint megírtuk, múlt hét csütörtökön a Szerencs utcánál több gépkocsit tartóztattak fel a hatóság emberi, és szemtanúk szerint legalább öt férfit bilincseltek meg, majd iratokat pakoltak ki egy Seatból. Az ügyet azóta sem kommentálta a főügyészség és semmilyen információt nem tettek közzé azzal kapcsolatban, hogy politikusok, aktív vagy volt rendőrök voltak-e a célszemélyek.

Úgy értesültünk, hogy az M3-as elfogás előtt két nappal a Bosnyák téren civil ruhás nyomozók és egyenruhás rendőrök egy másik akciót is végrehajtottak.

A Velvet talált olyan szemtanút, aki a rajtaütés pillanatában a téren tartózkodott és végig figyelemmel követte a nagyszabású akciót.

Látta azt a pillanatot is, amikor egy civil ruhás nyomozó és egy egyenruhás rendőr egy fehér színű Opel Omega gépkocsi vezetőjét, egy 50 év körüli jól szituált férfit megbilincselt, majd egy Skodába ültették. Az akciót több gépkocsi és rendőr biztosította.

A dolog különlegessége, hogy itt is felbukkant az a titokzatos, idősebb civil ruhás hölgy, aki a Szerencs utcai akciót is felügyelte: a megbilincselt férfit éppen az ő autójába ültették be.

A Központi Nyomozó Főügyészség ezt az értesülésünket sem kommentálta és arra az írásban feltett kérdésünkre sem kaptunk választ, hogyan függ össze a két rajtaütés. Azt írták: „Az ügyben – a nyomozás érdekeire tekintettel – jelenleg nem kívánunk tájékoztatást adni a sajtónak.” Ez egyben azt is jelenti, jól tudjuk, a két akció egy ügy. Ami egyre titokzatosabb.