Egyre több megválaszolatlan kérdés, rendőri mellényúlás és rejtélyes szál merül fel annak az eltűnt kisfiúnak az ügyében, akit az édesapja, Fetter András tavaly májusban ismeretlen helyre magával vitt.

Bár múlt hét csütörtökön még nem tudta megindokolni a rendőség, hogy miért lakik öt rendőr a korábban elfogatóparanccsal körözött apa lakásában, úgy tudjuk, szombaton éjjel már ki is költöztették őket. A dolog pikantériája, hogy szemtanúk szerint a hatóságok által is eltűntként keresett Fetter András is velük volt. A rendőrség kikorú elhelyezésének megváltoztatása miatt nyomoz, amiért az anya nem kapta vissza a gyermekét.

A bíróság Bandikát édesanyjánál helyezte el, ő mégis lassan egy éve nem látta gyermekét. 11 hónapja hiába kutat gyermeke és férje után, aki nem akarja visszaadni neki a fiút. 

Mindeközben pedig nagyon úgy fest, hogy a nyomozás során még a két nagymamát is összecserélték a rendőrök. Bandika anyai nagymamájától akarták ugyanis megtudni azt, amire az apai nagyanyjától várhattak volna inkább választ. 

Mint megírtuk, a férfi bejelentett lakcímén, édesanyja házában rendőrök laktak, sőt, az eltűntként körözött férfiről időközben kiderült, hogy korábban még hónapokig ott lakott. Az ingatlant a család május elején ugyan eladta Szerencsi Istvánnak, aki kifizette az adásvétel összegét, de állítása szerint nem tudta birtokba venni. Sőt, múlt héten arra ért a házhoz, hogy rendőrök jönnek-mennek ott. „Azt állították, albérletben laknak a házban" – mondta a férfi lapunknak.

Természetesen kerestük a IV. kerületi és a Pilisvörösvári Rendőrkapitányságot is, hogy miként fordulhat elő, hogy egy korábban elfogatóparanccsal, most pedif eltűntként körözött személy lakásában rendőrök laknak, ám szerintük puszta véletlen az egész. Elismerték ugyan, hogy rendőrök tartózkodtak a körözött férfi állandó lakhelyéül szolgáló ingatlenban, majd azt is, hogy kiköltöztek, ám azt már maguk a rendőrök sem tudták megmondani, mikor. Sőt, szerintük akkor cselekedtek volna helytelenül, ha ellenőrzik, hogy Fetter András valóban be volt-e bejelentve a házba. 

„Az Ön által említett ingatlant a tulajdonos lánya, az édesanyától kapott írásos meghatalmazás alapján adta bérbe rendőröknek, mely bérbeadásról a felek bérleti szerződést kötöttek. A bérleti szerződés megkötésekor a rendőröknek nem volt információjuk arról, hogy a bérbeadó rokoni kapcsolatban állna F. Andrással. Az ingatlanra vonatkozó bérleti szerződést a rendőrök a tulajdonos megbízásából eljáró lányával kötötték. Az lenne a rendőrök számára felróható, ha jogalap nélkül kutakodnának az általuk elérhető rendőrségi nyilvántartásokban bármely személy vonatkozásában. A rendőrök kiköltözésének ténye valós, időpontja nem egyértelmű" – írta a rendőrség a Velvet kérdéseire adott írásos válaszában. 

Eközben a gyermekétől elszakított Rimóczi Eszter édesanyját a IV. kerületi rendőrkapitányság kihallgatta azzal az indokkal, hogy a fonyódi nyomozók kérésére két kérdést kell feltenniük. Azt kérdezték, mikor látta utoljára Fetter Andrást és az unokáját, Bandikát, illetve tudja-e, hogy most hol vannak?

„Nem értettem az egészet, hiszen én két éve nem láttam Fettert, Bandikát pedig tavaly május óta. Csak ma tudatosult bennem, hogy a rendőrök nincsenek tisztában azzal, hogy én nem a menekülő férfi anyja vagyok, hanem annak az édesanyának a szülője, akitől éppen a menekülő hurcolta el a kisfiát” – mondta a Velvetnek Türk Mariann, Bandika anyai nagymamája.

A rendőrség  több eljárást folytat Fetter András ügyében: a Fonyódi Rendőrkapitányság, miután bírói végzés ellenére sem adta át a kisfiút az édesanyjának, kiskorú elhelyezésének megváltoztatása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen, de februárban a kiadott elfogatóparancsot váratlanul visszavonták. Emellett a IV. kerületi rendőrkapitányság eltűntként körözi tavaly december óta.