Agresszív, indulatos embernek ismerte meg a csütörtöki, magyarbánhegyesi kettős gyilkosság gyanúsítottját a lelőtt nő családja. Rokonok szerint T. Lajos vissza akarta szerezni volt élettársát, ám attól tartott, a gyermek-elhelyezési per után az anyának ítélik a gyereket, akkor pedig nem lesz többé eszköz a kezében. Végül súlyosan megsebesített két embert, kettőt pedig meggyilkolt. M. Adrienn a pár hónapos magzatát is elveszítette.

Szombatig biztosan mélyaltatásban tartják az orvosok a brutális magyarbánhegyesi támadás két túlélőjét, a 27 éves M. Adriennt és a 60 éves R. Józsefet, ám az már biztos, hogy a hason talált M. Adrienn a lövés következtében elveszítette pár hónapos magzatát – tudta meg a családtól a Velvet. Az emberöléssel gyanúsított, előzetes letartóztatásba vett T. Lajos hidegvérrel lőtte le csütörtökön délután volt élettársa édesanyját, annak párját, illetve egykori élettársát és annak új párját is. Az eseményeket pedig végignézette ötéves, M. Adriennel közös lányával. 

A volt x-faktoros Tarsoly Andor édesapja nemcsak volt élettársával, de annak egész családjával végezni akart. Úgy tudjuk, M. Adriennt többször hason lőtte, a nő édesanyját a szívén és tüdején találta el, mostohaapját lábon és az oldalán érte a lövés, míg a fiatal nő új párját, J. Csabát egyenesen szíven találta. A 34 éves J. Csaba és 49 éves M.-né G. Irén a helyszínen meghalt, a két túlélőért még harcolnak az orvosok.

A szomszédok hívták ki a mentőt

A Velvet a család közeli hozzátartozóitól úgy tudja, mindkettejüket életveszélyes állapotban szállították kórházba, az életmentő műtétek elvégzése után az intenzívosztályra kerültek, ahol jelenleg is mélyaltatásban vannak. „Az édasapámból egy lövedéket még nem tudtak eltávolítani az orvosok, és Adrienn babája is elment. Úgy tudjuk, holnap próbálják meg felébreszteni őket" –mondta el a Velvetnek Norbert, a meglőtt nő féltestvére, mikőzben a gyilkosság helyszínén a még mindig véres udvart mutatta.

T. Lajos a lövöldözés után az ötéves gyerekkel együtt elhajtott a helyszínről, azonban pár órával később a békéscsabai rendőrségen feladta magát. A brutálisan lelőtt családhoz a szomszédok hívták ki a mentőket. „Az utolsó négy lövést hallottam csak, kijöttem a házból és megláttam, ahogy Lajos bevágja a kisgyereket a kocsiba, majd elhajt. A kislány meg sem mukkant, sokkos állapotban volt" – mesélte lapunknak a gyilkosság helyszínével szemben lakó férfi, aki azonnal rohant segíteni. „Csaba a kapuban feküdt mozdulatlanul, őt a mentősök később sokáig próbálták újraéleszteni. József az udvaron kiabált segítségért és próbálta megnyugtatni Irént, aki csak azt hajtogatta, hogy nem kap levegőt. 'Veled vagyok, minden rendben lesz' – ezt ismételgette. Adrienn nem volt magánál, rettentően vérzett" – mondta el a még mindig sokkos állapotban lévő férfi.

Mégis a gyermek-elhelyezési per lehetett az ok

A lány családja szerint T. Lajos korábban is sokszor volt agresszív, Adrienn többször feljelentette a rendőrségen, úgy tudjuk, ezért költözött el tőle közös lányukkal együtt hónapokkal ezelőtt. A vésztői férfi azonban nem sokkal később elvitte a gyereket az anyjától, és nem adta vissza neki. Május 29-én lett volna a gyermek-elhelyezési perük, csütörtökön, a vérengzés előtt a kislányt épp egy pszichológus vizsgálta meg.

„A gyerekkel zsarolta Adriennt, hogy menjen vissza hozzá. Többször eljöttek a házhoz autóval, de nem szálltak ki, majd amikor Adri kiment, elhajtottak. A Facebookon is rendszeresen küldött neki képeket a gyerekről" – mondta el az elhunyt M.-né G. Irén testvére, Adrienn keresztanyja. Ő úgy hiszi, a férfi készült a vérengzésre, attól félt ugyanis, hogy a gyereket május végén nem neki ítéli a bíróság, akkor pedig nem tudja majd tovább zsarolni volt élettársát.

Értesüléseink szerint a kislány átmenetileg nevelőszülőkhöz került, ám az, hogy később Tarsoly Arnold családjához vagy M. Adrienn testvéréhez kerül, még nem dőlt el. Megkerestük az elkövetéssel gyanúsított T. Lajos fiát, Tarsoly Arnoldot is. A fiatal énekes elismerte, hogy édesapja gyilkolt, és információi szerint már a beismerő vallomást is megtette az ügyben, többen azonban nem kívánt mondani.