Ugyan igyekszik az MTVA mindent megtenni a játékosok testi épségéért, ők így sem úszták meg sebesülések nélkül a Játék határok nélkül hazai forgatását. A Velvet bennfentes forrása szerint nyílt törések és koponyasérülések is voltak, egyes játékosokat bika öklelt fel. A sok sérülés kiszivárgása miatt az MTVA ráadásul retorziót helyezett kilátásba, fizethet az a szurkoló vagy játékos, aki elmondja, mi történt a forgatásokon. Mindeközben az oroszok vérkomolyan veszik az egészet, a szurkolóikat is meg kellett rendszabályozni.

Milliós pereket akaszhatnak azok nyakába, akik a Játék határok nélkül forgatásáról szivárogtatnak – mondta el a Velvetnek egy, a produkcióhoz közelálló, de a beperelés veszélye miatt név nélkül nyilatkozó forrás. Megtudtuk, hogy ez nagyrészt a Velvet korábbi, a játékok díszleteiről beszámoló cikke miatt történt. A Bors ugyanis szerdán megírta, hogy egy egyiptomi játékos fej-, egy magyar játékos pedig térdsérülést szenvedett két külön játékban. Az egyiptomi férfi egy bikás feladat közben, a magyar nő pedig egy szörfözős feladat közben sérült meg.

Úgy tudjuk, a magyar nőnek kiment a térde, és nagyon nagy fájdalmai voltak, egy jelenlévő orvos stabilizálta, de biztos, hogy műteni kell. Információink szerint az MTVA előzőleg mindenkinek felmérte az egészségi állapotát, megkérdezte a résztvevőket, van-e olyan típusú feladat, amit nem vállalnának. A térdsérüléses nő ennek ellenére nem szólt róla, hogy korábban több szalagszakadása volt a térdében. A játékosok protetkorai, védőfelszerelései informátorunk szerint amúgy megfelelőek voltak.

Szarvvédőben is öklel a bika

A bikás feladat így is kemény volt, mégha az állat nem is támadt meg senkit, volt olyan versenyző, aki nem merte bevállalni a feladatot (ld. a videót). Másik forrásunk ennél durvább sérülésekről is tud: nyílt lábszártörés, koponyacsonttörés, láb- és kartörések jellemezték a 14 felvett adást. Szerinte az utolsó forgatási nap hajnalán úgy festett a stúdió, „mint egy háborús kórház csata után". Ki mankóval, ki tolószékben, ki befáslizva közlekedett, szerinte 60 százalékos volt a sebesültek aránya. Másik forrásunk ugyanakkor hozzátette, alapvetően jó volt a hangulat a forgatásokon.

Mindez miért? Mivel a szervezők célja az volt, hogy izgalmasabbá tegyék a műsort, ezért nehezítették a feladatokat a kilencvenes évekbeliekhez képest. A bikás feladatra összesen 18 bikát hoztak ki (persze ezek nem egyszerre tomboltak az arénában), ezek pedig „nem leszedált, nyugodt" bikák voltak. Ugyan volt a szarvukon valami védőelem, a felöklelt játékosok így is métereket repültek, majd egyesek a vasrácsnak csapódtak.

Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke kapcsolódó kérdéseinkre válaszolva azt írta, „balesetek egy ilyen típusú műsorban előfordulhatnak, de súlyos sérülések nem történtek a játékban, minden ellenkező értesülés valótlan állítás és rémhír." Szerinte nem igaz, hogy az egyiptomiak bojkottálni akartak, és a feladatokon sem nehezítettek semmit. Hozzátette, „a játékosok testi épségére a kezdetektől figyel a produkció." A szerződés titoktartási záradékáról is is megkérdeztük, de az „nem tartozik harmadik félre". A Velvet által megszerzett képen ugyanakkor az egyik egyiptomi játékos begipszelt lábbal látható.

Bojkottveszély

A durva feladatok miatt az egyiptomi csapat bojkottálni akarta a Játék határok nélkült múlt csütörtökön, sőt a magyar játékosok fejében is megfordult ez, de a producerek meggyőzték őket a folytatás mellett. Úgy tudjuk, csak az oroszok nem hőbörögtek, ők viszont mindenkit le akartak győzni, nem is voltak közkedveltek. A szurkolóik sem, mivel más országok csapatainak bevonulásakor is azt skandálták, hogy „Russia, Russia!". Két napba telt megrendszabályozni őket.

A Játék határok nélkül amúgy ősszel kerül adásba, a következő házigazdája pedig Franciaország lesz. Az oroszoknál nem cicóznak majd a műsoridővel, két és fél órás adásaik lesznek.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!