A magát hiúnak tartó celeb, aki a szekrényébe bújik elmélkedni, anyazenekara, a No Doubt újjászületésével párhuzamosan kezd újra igazi rockénekesnőként öltözködni. Bár valóban úgy tűnik, hogy újra itt van a szoros farmerek és az egyéb lényeges kiegészítők ideje, Gwen Stefani stílusának mindig is voltak örök elemei, igaz, szerepkörönként más és más. Gigagaléria!

Gwen Stefani, az énekesnő és a divattervező

A No Doubt ugyan már az 1980-as években létrejött, de a köztudatba csak 1995-ös Tragic Kingdom nevű albumukkal törtek be. Stefani öltözködésével már ekkor is kitűnt a tömegből, urbánus pin-up lányként hódította meg a rajongókat, igaz, egy-két stíluseleme azóta a ciki kategóriába került, lásd például a minikontyokat és a munkás- illetve katonai nadrágokat. Jó, a rózsaszín haj azóta megint menő lett. Bár időnként a No Doubt frontasszonyaként is megvillantotta nőiesebb oldalát, ezen a vonalon inkább szólóénekesként teljesedett ki. Időközben beszippantotta a kawai is, ez a L.A.M.B. albumnál és divatipari ténykedésén is érződött, mégpedig olyannyira, hogy a ruházati cége (L.A.M.B.) is kapott egy cuki testvérmárkát (Harajuku Lovers). A nagyon csajos fellépőruhákról egyébként továbbra is csak akkor hajlandó lemondani, ha éppen a No Doubttal lép megint színpadra, lásd a 2009-es szingapúri fellépést.

Gwen Stefani a vörösszőnyegen

Eleinte természetesen az eseményeken sem volt hajlandó a rövid pólókon, melltartókon és bő nadrágokon kívül mást felvenni, amelyeket már a No Doubt regnálása alatt is egyre nőiesebb darabok követtek, és állandó kiegészítője lett gyermekeinek apja, a néha szintén kontyos, de mindig kockahasú Gavin Rossdale is. Bár a színpadon jól mutatnak az őrült szettek, valószínűleg mindenki örömmel fogadta, hogy Stefani egyre kevésbé nézett ki úgy, mint akire ráborult a ruhásszekrény, így egyre többször került fel a jól öltözött hírességek listájára, ami azért egy divattervezőnél nem nagy hátrány. Tegyük hozzá, hogy saját márkájának bemutatóján azért néha tett egy nosztalgikus kirándulást az őrült minták világába, mondjuk a 2010-es New Yorki-i Divathéten.

Gwen Stefani, a civil

Mielőtt megszülettek volna gyermekei, a paparazzók nem igazán foglalkoztak az énekesnővel, azóta viszont ontják a képeket a két fiúval strandoló, vásárló, játszóterező hírességről, akiknek a nagy számok törvénye alapján néha Kingstont és Zumát is sikerül lencsevégre kapni. Annyi biztos, hogy Stefani civilben is imádja a kockás és a csíkos holmikat. Ez előbbi nem is olyan meglepő, hiszen nagy rajongója a ska zenének. Apropó zene: mivel a reggae is a szíve csücske - nem hiába nevezte első fiát Jamaica főrvárosáról, na - korábban a zöld, sárga, fekete és piros holmik a fellépőruháiban, a saját kreációiban és ruhatárában is fel-fel tűnnek, igaz, ez utóbbiban egyre ritkábban.
A fotók alapján egyébként az utóbbi pár évben szinte le sem lehet róla robbantani a fekete csizmáját, és ha lehet, akkor mindig szűk nadrágokban és sapkában, illetve kalapban járna, főleg most, hogy a No Doubt ismét életjelet adott magáról.

Gwen Stefani, az anya

Melyik Gwen Stefani a kedvence?

Amint elkezdett gömbölyödni a hasa, Stefani maxiszoknya és -ruhafüggő lett, igazi hippianyuka vált belőle, és ezen a jó szokásán azóta sem igazán változtatott. Igaz, a celebek intimebb részeiért vágyakozóknak azért néha villantott egy kis mellprofilt vagy szoknyán átsejlő feneket, de nem ez volt a legfontosabb szempont. Ahogy a két fia egyre nagyobb lett, azért a játszóruhákat részben leváltották a kicsit szofisztikáltabb szettek, és a friss képeket elnézve úgy tűnik, Stefani megint rockosodik. Nemrég már nem földig érő szoknyában játszadozott a tengerparton a fiaival, hanem olyan fehér, csillámos nadrágban, ami kicsit szerényebb változata Kristen Stewart Balenciaga-pantallójának.