Június végén, illetve július elején szokták tartani a világon a legtöbb helyen a pride felvonulást, a budapesti például most szombaton lesz. Az olaszok azonban egy héttel beelőztek minket, június utolsó szombatján a torinói melegek, leszbikusok, transzneműek, biszexuálisok és barátaik, illetve családtagjaik felvonulásán vettünk részt, sajnos profi fotós nélkül, így a képanyag minősége erőteljesen ingadozó. Annál magasabb minőségűek voltak azonban az elképesztő kosztümök, amikből a hat legextrémebbet próbáljuk szerény eszközeinkkel megmutatni olvasóinknak ebben a heti trendben. Ön szerint ki volt a legkreatívabb?

A topless transzvesztita

Az ember azt hinné, hogy Conchita Wurst után nehéz újat mondani. Hát a meleg büszkeség torinói felvonulásán volt, akinek sikerült. Egy leszbikus lány például nagy fekete szakállban vonult, mert miért ne, de nála is meglepőbb húzással döntögette a tabukat a fenti képen látható személy. A topless transzvesztitának pont annyi értelme van, mint a szakállas műnőnek: a transzvesztitizmusnak elvileg az a lényege, hogy a férfiak úgy csinálnak, mintha nők lennének, azaz mintha lenne mellük. Hát ő nem csinál úgy, mintha lenne – mégis transzvesztita. Ha a képre kattint, kicsit jobban is megnézheti!

SI TRAV

Torinó a Piemont nevű régió fővárosa, és a régióban régóta sokakat megosztó kérdés, hogy megépüljön-e a TAV, azaz a Treno di Alta Velocita (a francia TGV olasz megfelelője) a Susa völgyben, ahol egyébként 2006-ban az olimpiát rendezték. Sokan ellenzik az építkezést, az ő jelszavuk lett a NO TAV. A fenti képen látható figura ezt kiegészíti azzal, hogy SI TRAV, azaz ő jobban szereti a nemi sztereotípiákkal szembemenő öltözködést, mint az Alpokban száguldó exragyors vonatokat. Két politikai állásfoglalás egyben! Plusz egy elképesztő királynőjelmez.

Az autósok

Ennél a párosnál a kocsi mintha a szett része lenne. Őket még a gyülekező során fotóztuk, nem tudjuk, megengedték-e nekik, hogy behajtsanak a menetbe az autójukkal, de az biztos, hogy amikor már nagyban ment a buli, akkor nem láttuk őket. A lila hajú démon szerelése egy kész szado-mazo katalógus, a mögötte sárgában hentergő felvonuló fejdísze azonban hazafias érzelmekről ad tanúbizonyságot, az ékszer ugyanis Torinó egyik jelképét formázza, a Mole Antonelliana sziluettjét.

Karneváli hölgy vörösben

Egyébként is elég karneváli volt a hangulat ezen a felvonuláson, ahogy Olaszország első fővárosának patinás főutcáin vonult a tömeg – többek között a '60-as évek legnagyobb olasz slágereire táncolva. Erre többen olyan jelmezekkel erősítettek rá, amiket mintha egyenesen Rióból kölcsönözték volna. Konkrétan szambázni ugyan senkit nem láttunk, de volt, akinél brazil zászló is volt. Ez a hölgy azonban lobogó helyett vörös tollakat lebegtetett, illetve a fenekénél apró, fekete gyöngyöcskék lógtak.

Bondage-rajongó

Angolul bondage a neve annak, amikor valaki azért engedi, hogy összekötözzék, hogy a szex ennyivel is izgalmasabb legyen. A fene gondolta volna, hogy van, aki szerint a felvonulás is izgalmasabb úgy, hogy az ember színes pertlikkel gúzsba van kötve! Nem a vörös-fekete karneválos hölgy volt az egyetlen, aki keményen bevállalta a fenékvillantást: ez a bondage-rajongó is úgy öltözött fel, hogy hátsóját ne fedje semmi. Mindent elmond, hogy a legnagyobb ruhadarabja a retikülje volt.

Karneváli hölgy narancssárgában

Ki volt a legjobb?

És a végén nézzünk még egy hölgyet, aki Brazília hangulatát varázsolta a torinói melegek és nemmelegek szívébe. Ő narancssárga fejdísszel, narancssárga bikinivel, magas sarkú, csillámló cipővel és gyakorlatilag teljesen pucér fenékkel tette ezt. Volt egy barátnője is, aki nagyjából ugyanígy volt felöltözve, csak narancssárga helyett kékben. Nézze végig a képeket, és válassza ki a hat közül azt a személyt, akinek a külsején a leginkább megdöbbent – nem lesz egyszerű! A heti trendben általában a hét legszebb nőjét keressük, de ezúttal ne a szó hagyományos értelmében vett szépséget díjazza, hanem a kreativitást! Ki volt a legeredetibb? És persze ne feledje, ha szereti az ilyesmit élőben is és elég nyitott, elmehet szombaton a budapesti pride felvonulásra. Persze ha nem szereti, akkor jobb, ha aznap valami más elfoglaltság után néz – bár ebben az esetben nyilván nem olvasta el idáig ezt a cikket.