Ha valaki nagy macskabarát, sőt, van is a tulajdonában egy vagy több ilyen állat, akkor bizony elkerülhetetlen, hogy ne kapjon olyan ajándékokat, ami ezzel kapcsolatos. Ha kellően közel állunk egymáshoz, akkor akár egy önműködő alomtállal is meglephetjük az elfoglalt macskatulajdonost, ha viszont ideje annyi, mint a tenger, akkor vehetünk neki egy olyan szakácskönyvet, ami tele van jutalomfalat-receptekkel. A lényeg az, hogy minél több csomagolóanyagot használjunk fel, mert így a háziállat is boldog lesz.

Csináld magad!

Nos, sokan úgy tartják, hogy a férfiakhoz a hasukon keresztül vezet az út, nincs ez másként egyes háziállatoknál sem. És persze az az igazi, hanem egy előre elkészített étellel lepjük meg a számunkra kedves személyt vagy állatot, hanem mi sütünk, főzünk valamit. Az Amazon oldalán például lehet rendelni olyan szakácskönyvet The Ultimate Cat Treat Cookbook: Homemade Goodies for Finicky Felines címmel, ami telis-tele van macskáknak való finomságokkal, és jelenleg le is van árazva. Ugyanitt lehet kapni olyan sütőformákat, amikkel jutalomfalatokat gyárthatunk négylábúak számára. Ja, és formákhoz természetesen jár egy receptkönyv és pár papírzacskó, amiben a falatkák tárolhatóak. A szett ára jelenleg 11 dollár (kb. 2270 forint). Persze vigyázni kell az internetes boltoknál, mert vannak, akik nem szállítanak Magyarországra, de egy-egy terméket több helyen is meg lehet lelni.

Macskakamera

Kíváncsi arra, hogy macskája hol tekereg, amíg ön a munkahelyén van, vagy hogy biztosan csak alszik-e, amikor senki nincs otthon? Nos, több helyen is lehet már kapni olyan apró kamerákat, amiket rá lehet szerelni az állatra. Mr. Lee macskakamerája, vagyis inkább macskamerája 50 illetve 39 euróba (kb. 13.700 illetve 10.700 forintba) kerül, és lehet hozzá vásárolni a webshopban memóriakártyát és megfelelő nyakörvet is. Sajnos karácsonyra már nem tudnak szállítani, egyelőre kifogytak az áruból, de szerencsére nem ez az egyetlen hely, ahol ilyen kütyüt lehet kapni. A Pet's Eye Viewhoz ugyan nem jár sem kutya, sem macska, sem nyakörv, de állítólag negyven fotót tud készíteni, és a Perpetual Kid! oldalán csak ötven dollárba (közel 10.300 forintba) kerül.

Múlik az idő

A macskások már hozzá vannak szokva ahhoz, hogy születésnapjukon, névnapjukon és karácsonykor elhalmozzák őket mindenféle tematikus dísztárggyal, kiadvánnyal és ruházattal. Már korábban írtunk egy olyan naptárról, aminek biztosan örülni fognak a trendtudatos macskatulajdonosok. A United Bamboo márka két tervezője Thuy Pham és Miho Aoki idén is kiadott egy olyan kalendáriumot, amiben macskamodellek segítségével népszerűsítik kreációikat. Amennyiben a megajándékozandó nem elvakult macskarajongó, vehetünk neki olyan naptárt is, amiben mondjuk kutyák szerepelnek, de jó célokat szolgál. A Vigyél haza! Alapítvány idén is kiadott egy olyan jótékonysági naptárt, amiben magyar hírességek láthatóak olyan kutyákkal, amik az Illatos úti ebtelepről valók. Ha pedig kifejezetten gonoszak szeretnénk lenni a célszeméllyel, akkor megrendelhetjük a Crazy Cat Lady (Őrült macskás nő) játékfigurát csekély tizennégy dollárért (+ postaköltség).

Önműködő macskatartás

Az interneten bóklászva figyeltünk fel egy olyan termékre, ami nagyban megkönnyítheti azon macskatartók dolgát, akik nem tudnak állandóan háziállatuk mellett lenni, és többek közt akkor sincsenek mindig otthon, amikor szemük fénye megszabadul a salakanyagoktól. Kész szerencse, hogy feltalálták az automata macskaalmot, amit pont az ilyen problémák kiküszöbölésére valók. A tematika és az ára miatt persze csak az egymáshoz nagyon közel álló családtagok, ismerősök esetén jöhet számításba ez az ajándékötlet. A macskák egyébként jobban bírják a magányt mint a kutyák, de persze éhezni és szomjazni nem feltétlenül szeretnek. Szerencsére az automata alomtálca nem az egyetlen ilyen holmi állattulajdonosok számára, lehet kapni önműködő etető és itatórendszereket is, így talán a megajándékozott nyugodtabb szívvel hagyja otthon szeme fényét, ha meghívjuk valahova. Apropó alom, a Kikában nemcsak kutyás, hanem macskás vécéülőkét is lehet kapni 14 ezer forintért.

Köztes megoldás

Valahol a pénz és az ajándék között helyezkedik el az utalvány, ami nem annyira személytelen, mint egy borítékban finoman elhelyezett ötezres, és azt mutatja, hogy az ajándékozó egy kicsit azért törte a fejét azon, hogy mivel lepje meg családtagját, ismerősét, de nem merte bevállalni, hogy egy konkrét tárggyal örvendeztesse meg őt. A nagyobb állatáruházakban természetesen lehet kapni utalványokat, a Fressnapf például ezerforintos címletekben árusítja. Persze az is lehet, hogy a macskatulajdonos egy olyan utalványnak is örülne, amit egy lakberendezési üzletben válthat be, hiszen előfordul, hogy a háziállata a kaparófát csak ünnepnapokon használja, és inkább a kanapéval kekeckedik, esetleg gyakorlott függönymászó.