Keresés

62 találat

2009. február 10., 14:36

Jogerősen is tényleges életfogytiglanra ítélték a várdai rémet

Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla kedden hozott jogerős határozatában a "várdai rémként" ismertté vált Pápics Ferencet, amiért 2007 augusztusban és szeptemberben brutálisan megölt három idős embert Somogyjádon és Várdán.
A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Somogy Megyei Bíróság korábbi határozatát, és a 41 éves Pápics Ferencet nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölésben találta bűnösnek.
A bíró indoklása szerint mivel a férfi tetteit emberi mivoltából kivetkőzve, három védtelen idős ember sérelmére követte el, a "társadalom védelmében" szükséges volt kizárni őt a feltételes szabadlábra helyezés kedvezményéből.

Címkék: bíróság, ítélet, életfogytiglan

0
2008. október 21., 11:56

Nem fellebbezett a családja kiirtásáért életfogytiglanra ítélt férfi

Sem a vádlott, sem védője nem fellebbezett pedig életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a 46 éves férfit, aki tavaly februárban brutális kegyetlenséggel megölte feleségét és két gyermekét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alsószuhán.
A 46 éves - akkor körözés alatt álló - férfi 2007 februárjában ölte meg otthon tartózkodó feleségét és két gyermekét, akiket különös kegyetlenséggel, álmukban gyilkolt meg, baltával végzett velük.

Címkék: gyilkosság, család, ítélet, életfogytiglan, alsószuha

0