A hétvégén tucatnyi embert mentettek ki a rendőrök a Balatonból, volt, akinek a hajója az erős szélben meghibásodott, elsodródott, felborult vagy megfeneklett - írja az MTI.

Szombaton Balatonlellénél egy vitorlás-csónak sodródott el a parttól mintegy két kilométerre a megélénkült szélben, elsőfokú viharjelzés idején. A hajón  egy budapesti férfi és két fiatalkorú lány utazott, akiket a rendőrök biztonságba helyeztek, a hajót a közeli kikötőbe vontatták. Egy másik mentésre azért volt szükség, mert Fonyódon a parttól 500 méterre felborult egy vitorlás, amiről két pécsi férfi a vízbe esett.

A balatonkenesei vízirendőrök is mentettek szombaton koradélután, mikor Balatonalmádinál járőröztek másodfokú viharjelzés idején. Ott egy szörfös sodródott el a parttól a viharos szél miatt, később pedig két vitorlás kishajó is a mederfenéken akadt. 

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságra szombaton több bejelentés is érkezett, hogy a másodfokú viharjelzés ellenére az erős szélben és hullámzásban is bérbe adják a vízibicikliket a Balaton déli partján. A rendőrök emiatt egy zamárdi és egy siófoki kölcsönző tulajdonosa ellen szabálysértési eljárást indítottak.