A Sonline hívta fel a szülők figyelmét egy igen fontos dologra: nem elég belekényelmesedni a munkahelyi gurulós székbe, hogy végre gyomorgörcs nélkül tölthetünk el egy napot, mert a kisgyermekünk a bébiszitter helyett most legalább egy hétig Violetta Fan Club vagy aranymosó táborba fog járni, mert képzelje,

számos nyári gyerektábor szabálytalanul szedi össze a pénzt működésére.

Ez annyit jelent, hogy néhány gyerektábort szervező vállalkozó sokkal több haszonra szeretne szert tenni, mint amennyire legálisan, bejelelentve tudna, ami végülis érthető, csak teljes mértékben törvénytelen.

El tudja ezt képzelni? Illegális ujjfestés, papírmasé feketén?

A NAV szerint arra érdemes elsősorban figyelni, ad-e a tábor szabályos bizonylatot – ha nem ad, nem lehet később reklamálni, mert nem lesz mivel bizonyítani, hogy ön egy vagyont kifizetett arra, hogy a gyereke hipoallergén ajurvédikus ragasztóval kézműveskedjen, majd kiderült, hogy igazából technokollal ragasztottak. Az is nagyon gyanús, ha a szervezők a több részletben fizethető táboroknál későbbre ígérik a bizonylatot, ne hagyja magát rászedni! Ha adnak bizonylatot, de ön most már nagyon retteg, hogy a pénzét mégis illegálisan működő tenyerek markolják, próbálja meg lecsekkolni a gyerektábort hirdető vállalkozást a NAV adatbázisaiban. Ha mindent rendben talál, de végül kiderül, hogy mégis átverték, még mindig van remény: a pénzt elcsaló táborokat be lehet jelenteni a NAV-nál.

Természetesen ez nem minden gyerektáborra igaz, szóval mi azt ajánljuk, ne parázza túl a dolgot, és nyugodtan küldje el a gyereket nyaralni, csak legyen körültekintő, hová!