A Veol hívta fel a figyelmünket arra, hogy már nem elég gyűlölni a szúnyogokat, mostantól kicsit tartani is kell tőlük, mert Magyarország változó klímájának köszönhetően egyre kedvezőbbek lesznek a feltételek olyan egzotikus szúnyogfajok elterjedésére, amelyek nem csak megcsípik az embert, de betegségeket is terjeszthetnek.

Még szerencse, hogy erről nem én tehetek, hanem a gumiabroncsok! – gondolhatná, miután elolvasta a címet, de ne gondolja, mert igazából ön mint az emberiség tagja is tehet arról, hogy tonnaszám hozzuk be a gumiabroncsokat és a szerencsebambuszokat a kontinensen túlról, a szállítással növelve meg az esélyét a két Európát fenyegető szúnyogfaj elterjedésének, az ázsiai bozótszúnyognak és az ázsiai tigrisszúnyognak. Ez most így nem tűnik túl veszélyesnek, de tudja, furcsa nevű trópusi vírusok mellett miket tudnak még terjeszteni ezek a szúnyogok? 

FONÁLFÉRGEKET, PÉLDÁUL! ÁÁÁ

Semmiképpen ne stresszelje túl, nem arról van szó, hogyha mostantól horgászás közben megcsípi a térdhajlatát egy szúnyog a Balatonon, be kell mennie az ügyeletre, hanem hogy figyeljen oda saját magára, fújkodja be magát szúnyogriasztóval, aztán cső!