A Balaton legtöbb településén csak időszakosan kell fizetni a parkolásért, értelemszerűen a nyári szezonban. A Metropol szedett össze néhány fontosabb helyszínt, hogy hol, milyenek a körülmények.

  fortepan 4698

Annyira változnak a dolgok településről településre, hogy érdemes tájékozódni mielőtt lerakjuk az autót, mert simán belefuthatunk akár óránkénti 500 forintos parkolásba, ahogy olyanban is, hogy éjfélig ketyeg a parkolóóra.

Balatonfüred

Füreden drágultak idén a parkolódíjak, a felső, olcsóbbik zónában 140 forint helyett 170-et kell fizetni óránként. A parti sétányhoz közelebbi részen 240 helyett 300 a mostani szezonban a óránkénti díj. A Vitorlás tér melletti kiemelt zónában pedig maradt az 500 forintos horrorár.

Fizetni április 1. és október vége között kell.

Siófok

Siófokon nem lett drágább a parkolás, viszont a városon belül is kvázi követhetetlen, hogy hány óráig kell fizetni a parkolásért.

A Petőfi sétány elején például reggel 8 és éjfél között kell fizetni, míg a sétány másik végén, a Beszédes József sétánynál viszont csak reggel 8 és este 8 között kell fizetni. Egységesen óránként 320 forint a parkolás, de a frekventáltabb részen, a Petőfi sétány elejénél május 15. és szeptember 15. között van az emeltdíjas időszak, míg a sétány másik végén csak június 20. és augusztus 25. között.

A városközpontban alapvetően este 8-ig fizetős a parkolás, ez alól kivételt képez a Sió utca és a Városház tér, ezeken a helyeken ugyanis éjfélig kell fizetni.

A városban lehetőség van hetibérlet vásárlására, ez 5080 forintba kerül. A nem kiemelt időszakban 160 forint a parkolás a városban.

Keszthely

Itt május 15. és szeptember 15. között tart a parkolási szezon, ekkor a kiemelt övezetben 240 óránként a parkolás, az eggyel olcsóbb részen 200, míg a legolcsóbb részen 160 forint.

Keszthelyen jó megoldást jelenthetnek a parkolóházak, ilyenekből van olyan, ahol már 400 forintért le lehet rakni egy napra az autót, és olyan is, ahol csak 80 forint az óradíj.