tk3s ldicapriobeach010115 004

Bunkóság, vagy belefér félmeztelenül boltba menni?

2015.08.03. 11:24

Díványos kollégáink nemrég közöltek egy cikket arról, hogy a figyelmetlen, hanyag és bunkó viselkedésformák milyen gazdag tárházát nyújtják a strandok. Úgy érezzük, maradt még a témában megvitatnivaló, méghozzá a meztelenkedésről.

Elég minimálisan szorongani strandoláskor ahhoz, hogy az embert élénken foglalkoztassa a kérdés: meddig ér egy szál fürdőruhában, illetve egy férfinek félmeztelenül lenni a vízparti környezetben. Vagy meddig elfogadott. Szerkesztőségünket is megosztotta a kérdés, van, aki szerint „a Balcsinál felőlem bárki bármiben járhat”, más szigorúbban vette a dolgot.

Leonardo DiCapriót kértük meg, hogy segítsen illusztrálni a helyzetet.

Csak a vízbe és vissza

Ahhoz azért elég elvetemültnek kell lenni, hogy valaki azt gondolja, kizárólag a víz és a törölköző közti szakaszon legyen valaki fürdőruhában, vagy félmeztelenül egy strandon, de felületet akarunk adni azoknak az olvasóinknak is, akik szerint így helyes.

Egy fagyiért még oké

Ennél egy fokkal megengedőbb, ha azt mondjuk: a strandon még nem illetlenség, ha egy szál fürdőgatyában áll be valaki a fagyis vagy lángosos sorba. Ugyanakkor kollégánknak kellemetlen tapasztalatai vannak a témában. „Egyszer a strandon sorban álltam lángosért, és a mögöttem levő bácsi olyan közel állt, én meg nem tudtam már hova előre menekülni, hogy a hasszőre csikizte a hátamat. Azóta meggondolom, hogy ne vegyek-e pólót legalább én, önvédelemből.”

Egy kajálásig belefér

Itt kezdődik a kérdés bonyolultsága: mi van, ha mondjuk elmegyünk egy hekkért, és a büfé mellett, egy közös asztalnál készülünk falatozni. Önök szerint ciki félmeztelenül beülni ismeretlenek mellé, hogy egy falat halon nyammogjanak, vagy a strandon ebbe mindenkinek bele kell törődni? Jó érzéssel ülne le egy olyan padra ebédelni, amelyről pár pillanattal azelőtt állt fel egy vizes fecskés úr?

Amíg a strandon vagyunk

Elfogadó lelki alkatra utal, ha azt mondja valaki: a strandon mindenki legyen nyugodtan fürdőruhában, csináljék épp bármit. A lényeg, hogy a kijáraton túl már öltözködjék fel rendesen. Ön ilyen ember?

A legközelebbi boltban sem gáz

A Balatonon vannak olyan boltok, amelyeknek több bejárata van: egy rendes és egy a strandról. Egyes vélemények szerint még elfogadható ilyen közértekbe félmeztelenül, vagy épp bikiniben bemenni, mások szerint nagyon nem az. „Engem a boltban zavar sajnos, hogy bugyikában kell néznem embereket. Mondjuk attól függ, mit veszek. Ha csak sört, akkor nem annyira. Ha viszont éppen azon gondolkozom, hogy mi legyen a vacsi, és közben egy fecskés férfi vagy egy bugyikás nő válogatja a hagymát az alsó polcról, az azért eléggé kizökkent” – vélekedik egy kollégánk, egy másik pedig még sarkosabban fogalmaz: „közértben félmeztelenül lenni szerintem is prosztóság, meg kicsit undi. Én, ha a Balaton közepén lennék közértes, akkor se engedném, hogy fürdőruhában vásárolgassanak.”

A Balatonon mindenhol ér

 És akkor a már emlegetett, extrém szabadság jegyében: teret adunk annak a nézetnek is, hogy a Balatonon bárki, bárhol lehet fürdésre alkalmas öltözetben.

Szóval, ön melyik csoportba tartozik?  Miben hisz?

Meddig nem illetlenség fürdős ruhában lenni?

 • 3376
  A strand teljes területén
 • 2570
  A Balatonon bárhol
 • 654
  Az első közértig
 • 607
  Egy fagylaltig
 • 290
  Csak a vízig és vissza
 • 116
  Egy étkezésig