Siófokon, a Balaton parton 2015. augusztus 2-án a hajnali órákban szolgálatot teljesítő civil ruhás rendőrök egy férfira és egy nőre lettek figyelmesek, akik gyanúsan viselkedtek – írja a police.hu

A páros láthatóan részeg emberek mellé ült le a padra, illetve a parkban alvókat figyelték, és a közelükbe férkőztek. A Készenléti Rendőrség munkatársai a Porecs téren ellenőrizték a párt: a férfi hamis adatokat diktált be, de az igazoltatás során megállapították a valódi személyazonosságát.

A ruházatuk átvizsgálásakor a férfinél egy slusszkulcsot találtak, ennek ellenére azt állította, hogy élettársával autóbusszal érkeztek Siófokra. A járőrök a közelben megtalálták az általuk használt autót, aminek utastérben ékszerek, laptop, mobiltelefonok, és más személyek nevére kiállított okmányok kerültek elő. A rendőrök mindkettőjüket elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra.

A beszerzett bizonyítékok alapján kiderült, hogy K. József 2015. augusztus 1-jén éjszaka bemászott egy siófoki szálloda földszinti erkélyére, és a nyitott ajtón keresztül bement a szobába. Ellopta a sértett táskáját a benne lévő bankkártyákkal, okmányokkal, mobiltelefonokkal és ékszerekkel együtt, majd Sz. Klaudiával közösen autóval távoztak a helyszínről.

Később, a Balatonpart közelében leparkoltak, majd gyalogosan a siófoki Petőfi sétány mögötti partszakaszra mentek, ahol a hajnali órákban egy alvó hölgyet fosztottak ki. Lenyúlták a táskáját a benne lévő értékekkel, majd továbbsétáltak a parton, amikor rövidesen a rendőrök felfigyeltek rájuk.

A siófoki nyomozók a 20 éves szekszárdi nőt kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet. A 35 éves szekszárdi férfit pedig lopás bűntett és kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A police.hu a tények ismertetése után kitért arra is, hogy legyünk sokkal elővigyázatosabbak, például kimondottan nem javasolják, hogy közös italozáson alapuló ismeretséget kössünk!