Igazi anyukás összefoglaló következik a nagy melegre való tekintettel. Hogy ne legyen nagy baj, összeszedtünk pár jó tanácsot, hogyan viselkedjen a bicikliutakon, milyen óvintézkedéseket tegyen indulás előtt, közben és után. A pontok nagy részét, de remélhetőleg az összeset ismeri, követi, de nem árt néha rászólni a tömegre. A ‘de én úgyse égek le' kezdetű dolgokat felejtse el, mert leég, mint a pirítós, és fájni fog.

  1. Ha már szóba jött a leégés, kezdjük is ezzel, a biciklitúra előtt kenje be magát jó alaposan! Már 15-20 perc alatt leéghet, és ehhez nem kell hullaszín.
  2. Kalap, vagy legalább néha vizezze be a fejét! Ha nem is érzi, jön az a napszúrás, csak kivár. Aztán majd este, esetleg másnap üti fel igazán a fejét, akkor meg már húzhat sísapkát is, de csak a sötét szoba és az aszpirin segíthet.
  3. víz, víz, víz, víz, víz, víz, víz, víz, víz, víz, víz
  4. Ne hajtson túl sokat, szar lesz, gondoljon bele, hogy vissza is kell jönni. Minimalizálja a kilométereket, vagy inkább el se induljon, menjen a strandra. Odáig esetleg eltekerhet.
  5. Azért indulás előtt ellenőrizze, nem laposak-e a kerekek, egyáltalán nem lesz kellemes tolni a következő településig, egy kis szerencsével hegynek fölfele.

+1 figyeljen oda, mit vesz fel. Nyilván ne vegyen sok ruhát, minél kevesebb, annál jobb, de azért mindennek van határa. A férfiak óvakodjanak a fecskétől, veszélyes lehet. Nem biztos, hogy ekkora sikere lesz a csupasz alfelének.

Nagyon meleg van, mozogjon keveset!