Nagyon sok híres magyar embernek vannak csodás balatoni élményei – olyan jók, mint amilyeneket talán ön is szerzett idén nyáron (ha még nem, van pár hete rá!). Megkérdeztük őket, mit javasolnak, mire emlékeznek szívesen; sorozatunkat Ábel Anita színész-műsorvezetővel kezdjük, akinek egyértelmű, melyik a kedvenc helye.

„Csakis Sóstó. 13 éve a férjemmel együtt kaptam Sóstót és a nyári balatoni létet. Sokat kirándulunk. Idén voltunk Kapolcson, Tapolcán a tavas barlangban, ami egy csoda, Almádiban, Füreden, és minden évben elmegyünk Veszprémbe és az ottani állatkertbe is.”

Minden évben legalább egy hónapot töltenek a tónál, amelyhez – ezek után nem meglepő módon – sok fontos élmény fűzi. Például a sóstói nyaralóban ült fel először a lánya.

„Szerintem egy külföldi nem értékeli annyira a Balatont, mint mi, mert, nem érti, hogy mi az a kis bódéban a lángos, meg a hambi, meg a mindent átívelő és bódító hekk illat. Ami nekik elhagyatottságnak tűnhet, az nekünk a retro és a gyerekkorunk maga. Persze Füreden a sétány, a badacsonyi táj, Keszthely és még sorolhatnám, külföldi szemmel és maradandó emlék, és igazi gyöngyszem.”

Ha kedvenc balatoni ételt kell mondania, az egyértelműen a lángos. De ha elfoglaltságot, az már kicsit szerteágazóbb, nehéz meghatározni, mit csinál legszívesebben. „A semmit, de azt annál intenzívebben. Én itt teljesen feltöltődőm. Napközben a pihenésé, a strandé a főszerep. A férjem remekül főz és imád is, így esténként nagy baráti társaság gyűlik össze nálunk. Már-már sóstói kommuna vagyunk. Jönnek a barátaink Füredről, Almádiból, Siófokról. Körbeüljük az asztalt, jókat eszünk, iszunk, beszélgetünk, a gyerekek jönnek-mennek, rohangálnak körülöttünk. Számomra ez a tökéletes nyaralás!”

Mindenkinek csak ehhez hasonlóan jókat tudunk kívánni.