A Siófok Aranypart Szabadstrand, a Siófok Nagystrand, a Balatonlelle Napfény Strandfürdő, a Siófok Ezüstpart Szabadstrand és a Balatonfüred Kisfaludy Strandfürdő az öt legjobb strand a Balatonon a Szállás.hu saját felmérése szerint. A felmérésből az is kiderül, hogy

a magyarok fele kártyázással és olvasással tölti az idejét napozás közben, és ha kicsit kiürül a part, a szabadtéri szex is belefér.  Minden ötödik magyar szerelmeskedett már a Balatonban vagy a parton.

Az online felmérésben 2469 fő, 18­ és 75 év közöttiek vettek részt, akik arra is választ adtak, mi alapján választanak strandokat: fontos szempont a mosdók tisztasága, a legtöbben azt viselik nehezen, ha a zuhanyzó és a WC koszos. A strandok árait elfogadhatónak minősítették –a lángos és a sült hal a felmérésben résztvevők szerint minden pénzt megér –, a hűtőtáska továbbra is elengedhetetlen kellék a strandokon.

A kedvenc strandok listája alapján a két legnépszerűbb balatoni város egyértelműen Siófok és Balatonfüred – ebben a két városban a főszezonban rengeteg emberre lehet számítani.