Az egy dolog, ha az ember kitűnően szórakozik a Balaton Soundon, de előbb-utóbb akkor is haza kell indulni. Adott a kérdés: hogyan?

Taxixhat is, buszozhat is. Ha spórolni akar, vagy átveréstől tart, és emiatt inkább kihagyná a taxit, gondolja újra! Ha jó helyen keresgél, és nem a hiénákkal megy haza, akkor nem is olyan vészes a végösszeg. Mármint akkor, ha szépen elosztja az ember, egyedül húzós. 

A főbejáratnál lévő drosztnál a legegyszerűbb és legbiztonságosabb kocsit fogni, ugyanis itt fix árakkal dolgoznak a taxisok.

Az nem mondom, hogy olcsó, egy Zamárdi-Siófok 6000 forint, de ha azt vesszük, hogy így legalább előre tudjuk a végösszegeget, és négyfelé osztva nincs kétezer forint, akkor egészen rendben van. 

Ha a bejáratnál nem szállt taxiba, akkor csak óvatosan. Nem sok jót ígér, hogy távolabb már folyamatosan csak annyit hallunk, hogy

taxi? Taxi?

Fontos tudni, hogy a Balatonon szabad áras taxikkal lehet utazni, ami azt jelenti, hogy

a sofőr igazából bármennyiről indíthatja az órát, határ a csillagos ég.

Lehet meglepetés a kiszállásnál. Nincs egységes kilométerdíj, tisztázza előre, hogy ne a végjén kapjon egy óriási számlát! 

Sound busz

Idén van fesztivál-transzfer, ami félóránként közlekedik Zamárdi és Szabadi-Sóstó között, óránként pedig Földvárig is el lehet jutni. A napijegy a buszra egy ezres, bővebben itt írnak erről hasznos információkat.