tk3s 1222843

Kvíz: találja ki, melyik gyümölcsöt miről szüretelik!

2016.07.24. 09:30
Itt a nyár, itt a gyümölcsszezon!

Reméljük, most, hogy lehet frisset és finomat viszonylag olcsón kapni, jó sokat fogyaszt a szezonális gyümölcsökből – még egészen őszig lehet dúskálni! Ha strandolni megy, akkor inkább ilyet vigyen magával, mint valami csokit, ami úgyis szétolvad.

Na de tudja-e, hogy az a sok minden, amit fogyasztunk, pontosan milyen növényről származik? Felismerné-e tavasszal egy gyümölcsöskertben, hogy hol mi terem? Ezt próbálhatja ki most ebben a kvízben.

12 fotót fog látni, gyümölcsöt termő növényekről, de természetesen egyik fotón sem szerepel az, amiről általában be szoktuk azonosítani a növényt: a termés nem lesz rajta a képen. Ágat, virágot, levelet, minden egyebet mutatunk, de magát a gyümölcsöt sosem! Kitalálja mégis, hogy mi látható a képen?

Csak Magyarországon termő növényeket lát majd a kvízben, de nem lesz olyan könnyű, mint gondolná, már csak azért sem, mert időre megy a dolog, nem gondolkozhat akármennyit. Kétszer csináltunk már hasonlót, egyszer zöldségekkel, egyszer fűszerekkel, hát itt az ideje, vagy legalábbis a szezonja, hogy most gyümölcsökkel is kipróbálja!

Fotókat mutatunk, mondja meg, mit lehet szüretelni erről a növényről, amikor beérik!

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »