Mint kiderült, a hétvégén visszatérő probléma volt a Balatonnál, hogy szörfösök hagyták figyelmen kívül a viharjelzést, aztán meg ki kellett menteni őket. Az első meggondolatlan próbálkozó augusztus 6-án, szombaton a balatonfüredi részen került bajba. A vízirendőrök három kilométerre a parttól vették észre, amint magatehetetlenül hánykolódik az erős szélben és hullámzásban, ezért a segítségére siettek.

Úgy tűnik, példája nem szolgált kellően intő jelként, mert egy másik szörfös augusztus 7-én, vasárnap az elsőfokú viharjelzés idején merészkedett a vízbe Balatonakali előtt. Csak azért nem lett komolyabb baja, mert a balatonföldvári vízirendőrök résen voltak. Amikor rátaláltak, már 600 méterre volt a parttól és szörfdeszkájába kapaszkodva próbált életben maradni.

A rendőrök azonnal a bajbajutott segítségére siettek, aki elmondta, hogy az erős szélben kettétört az árbocrúd, ezért már nem tudott volna biztonságosan partközelbe jutni. A balatonakali lakost a sporteszközzel együtt a szolgálati kisgéphajóba emelték és épségben a partra vitték

– számolt be a police.hu.