A hétvégén Viczián Csillától vehette át a Miss Balaton koronáját a 20 éves Nagypál Krisztina. Az első udvarhölgy Németh Nikolett, a második Kozma Klaudia lett. De most a királynőé a főszerep.

Minden, amit tudni akart a győztes 
Nagypál Krisztináról, és minden, amit nem. Titkok, tények, tervek, koronák.

Mivel foglalkoztál a verseny előtt?

Leginkább a tanulmányaimra koncentráltam, hogy az egyetem első évét sikeresen elvégezzem, de mellette szinte minden héten modellkedtem.

(Mint később megtudtuk, Miss Balaton a Metropolitan Egyetemen tanul, emberi erőforrások szakon – a szerz.)

És mi jön most?

Rengeteg felkérésnek kellett már az elmúlt napokban is eleget tennem, valószínűleg egy élményekkel teli év vár rám királynőként, de mellette a tanulást és a sportolást sem szeretném elhanyagolni.

Mit jelent számodra a királynői cím?

Nagyon büszke vagyok arra, hogy sikerült elérnem ennyire erős mezőnyben és számomra ez egy hatalmas siker, és egyben lehetőség is.

Miért vágytál a koronára?

Az elmúlt hónapokban nagyon keményen és céltudatosan dolgoztam azért, hogy elérjem ezt az eredményt. Természetesen, mint mindenki, én is szerettem volna nyerni. Hogy ez a vágyam teljesült, szinte még most is hihetetlen számomra.

Szerinted él még ma is a világbékével azonosított szépségkirálynők ideálja?

Szerintem még él a kép, de már nem ideál. Mostanában az üres szépségnél sokkal fontosabb, hogy egy szépségkirálynőnek legyen életcélja és természetes kisugárzása, mivel a szépség csak önmagában már nem elég.

Melyik nyereménynek örülsz a legjobban?

Az autónak, mivel annak ellenére, hogy már 2 éve van jogosítványom még soha nem volt saját kocsim. Így sokkal könnyebb lesz önállóan eleget tennem a rám váró felkéréseknek és feladatoknak.

Szerinted miért te nyerted? Mi kellett egyáltalán a győzelemhez?

Szerencsésnek érzem magam, hogy a zsűri engem választott, de a verseny során mindenki keményen megküzdött azért, hogy itt lehessen. Talán a természetes kisugárzásom miatt esett rám a választás.

Mindig elégedett voltál a külsőddel?

Nem voltam mindig elégedett, ahogy változott az ízlésem és az érdeklődési köröm, annak megfelelően próbáltam mindig a lehető legjobb formámat hozni. Teljesen más edzésmódszereket próbáltam ki, valamint az étkezéseimre is odafigyeltem. Véleményem szerint, akarattal és megfelelő mozgással, táplálkozással a kívánt változások elérhetőek.

Nagyon ritka mostanában, hogy szőke lány nyerje a szépségversenyeket, szerinted miért van ez?

Sajnos nagyon elterjedt az a nézet, hogy a szőke lányok nem lehetnek okosak, de úgy gondolom, hogy ennek én remek ellenpéldája vagyok.

Van példaképed?

Nem tudnék egy embert tökéletes példaképként említeni. Több embert is tisztelek, például a magyar olimpikonokat, akik bebizonyítják, hogy kitartással és akaraterővel el lehet érni a kitűzött célokat.

Kim Kardashian vagy Hosszú Katinka? Ki a szimpatikusabb?

Természetesen Hosszú Katinka, mert ő már szinte mindent elért amit egy nő az úszó sportban elérhet. Önálló, erős és független személyiség.

Nézed az olimpiát?

Sajnos élőben nem tudom követni, mivel a versenyek nagy része éjszakára esik, de egy-egy összefoglalót szívesen megnézek, főleg ha Magyarország is érdekelt. Nincs kedvenc sportágam, de a vízilabdás fiúknak szurkolok.

Melyik kettő illik rád ezek közül? Szexi, szép, vicces, okos?

Nehéz eldöntenem, de talán szép és okos, mivel most koronáztak királynővé, és az egyetemen le tudtam vizsgázni az első év tantárgyaiból és gazdasági matematikából.

Mit szeretnél elérni 10 év múlva?

Szeretek emberekkel foglalkozni és ilyen területen is tanulok, addigra a tapasztalataimat jól tudnám hasznosítani ilyen színvonalas szépségversenyek szervezésében és a jelentkezők felkészítése során.

Most már hivatalosan is megismerte az idei Miss Balatont.