Aki egy fa bódékkal kitelepülő, 1-2-3 hétig tartó, sétáló utcában felhúzott “fesztivált” látott már, az látta az összeset. Borosok, sajtosok, kalapozó zenészek, és így tovább. A Balatonfüredi Borhetek se különb a többinél, pedig ez a régió legnagyobb hagyományával bíró, legszínvonalasabb fesztiválja. 1932 óta minden augusztusban megrendezik. Pusztán ezért fölösleges ide eljönni, de ha a környéken nyaral az ember, akkor nem szabad kihagyni.

Itt vannak a környék legjobb borászatainak termékei, így kicsit el lehet szakadni az otthon megszokott ízvilágoktól, savaktól, gyöngyöződésektől és telítettségektől. Egy erős estén mégis azt tapasztaltuk, hogy az Üvegtigris 2 büfénél ülnek a legtöbben, ahol még csak nem is Lali adta ki a Hubikat. Ennél nagyobb tipródás már csak a kürtös kalács előtt volt, na meg az éppen aktuális koncert előtti téren, ahol tömött sorokban nézték/hallgatták az emberek a műsort, míg az első sorokban igazi tánckarnevál kerekedett, hála a Salsa Fuerte Tánciskolának. Pedig nem Rihanna játszott, hanem az Intermezzo Latin Club.

Akinek van kedve, az nézzen le a Tagore sétányra, mert augusztus 28-ig a Borhetek és vele együtt az összes kiállító borászat, mint például a Hudák pincészet vagy a Béla és Bandi Borászat egy tapodtat se mozdul onnan.