Egyszer írhatnátok egy cikket a hamis nutellás palacsintákról is. Tucatjával árulják a CUKROSKAKAÓS!!, hazellás, ilyen meg olyan nugátkrémes palacsintákat nutellásként. Mivel ez egy védett brand, ez komoly fogyasztóvédelmi kérdéseket is boncolgat, kíváncsi vagyok hányan buknának meg a teszten. Mi a cirkusz melletti büfében szívtuk meg, de gyakorlatilag 10-ből 9-hely veri át a fogyasztókat.

Alapvetően a velős pirítóssal kapcsolatban írt nekünk egy olvasónk, de a fenti pár sort még hozzátette leveléhez egy utóiratban. A kérdésfelvetés jogos, az ötlet érdekes, fogtuk, és leellenőriztük, hogy a gyakorlatban tényleg ez-e a helyzet. Ahogy olvasónk írja, pontosan 10 palacsintázót kerestünk fel/meg, mind a tíz Balatonlelle, Balatonboglár és Balatonfenyves valamelyik strandján volt. Alább a nutelláspalacsinta-razzia eredményei.

Pontosan a palacsintázók fele, azaz 5 darab kifejezetten mogyorókrémesként árulja azt a palacsintát, ami egy tökéletes világban (vagy legalábbis a nutellarajongók szerint) nutellás kéne, hogy legyen. Itt nem is rendeltünk semmit, átverésről szó sem lehet, hiszen nem is állítja senki, hogy a Ferrero cég nagysikerű, eredeti terméke lenne a palacsintában.

A felkeresett palacsintázóknak pontosan a másik fele kecsegtetett Nutellával a kiírás szerint. Ezek közül négyet próbáltunk ki. A négyből három a vásárlók számára is látható részre tette ki a nutellásbödönt, a negyediknél hátulról került elő a vékonyra feltekert desszert. Azt kell, hogy mondjuk, hogy ott se szar volt a palacsintában, sőt, ketten is kóstoltuk, és mindkettőnknek egymástól függetlenül az volt a benyomása, hogy ez az igazi, valódi, jó fograragadós, eredeti Nutella. Kevés volt benne, az kétségtelen, de ami benne volt, az az volt.

Van, aki azt mondja, hogy sok helyen vizezik a Nutellát, vagy esetleg átrakják az eredeti üvegbe az utánzat termékét, hát laboratóriumi tesztet ugyan nem folytattunk le, de íz alapján egyértelműen eredeti Nutellára tippelnénk. És ha ízben megegyezik az eredeti Nutellával, akkor nem mindegy, hogy tényleg az-e? Végülis nem kapunk százalékot a Ferrerótól.

az eredmények röviden. 10 Balatoni palacsintázóból...

  • 5 nem kínál nutellás palacsintát, csak mogyorókrémeset.
  • 4 nutellásat kínál, és minden jel arra mutat, hogy azt is ad.
  • 1 nutellásat kínál, de mogyorókrémeset ad, viszont rendeléskor figyelmeztettek minket erre. 

Na de még adósok vagyunk a tizedik hely történetével. Itt az volt kiírva, hogy nutellás a palacsinta, kértünk egyet, erre a lány megkérdezte, hogy baj-e, hogy igazából mogyorókrémes. Mondtuk, hogy igen, és nem vettünk semmit, aztán meg reménykedtünk, hogy mással is ilyen becsületesek lesznek legalább szóban (kicsit az az érzésünk, hogy a magyarokkal talán azok lesznek, a külföldieknek viszont nem állnak neki idegen nyelven elmagyarázni, hogy ez a Nutella igazából nem az a Nutella - de ez csak feltételezés).

Szóval olvasónk szerint 10-ből 9 hely veri át a fogyasztókat, de mi úgy találtuk, hogy 10-ből 9 hely nem veri át, és a tizedik is csak a felirattal. Önnek mi a tapasztalata? 

Önt verték már át nutellás palacsintával?