A mostani hétvége egyik legnagyobb eseménye nyilvánvalóan a Balaton Sound fesztivál Zamárdiban. Bár az Index és a Velvet tudósítói lázasan dolgoznak azon, hogy beszámoljanak az eseményről, aki szereti az elektronikus zenét, és a hőségriadót vízparton szeretné átvészelni, annak irány a Volt és a Sziget testvérrendezvénye. A kimelt fellépők között szerepel Snoop Dogg, a Portishead, az Underworld és David Guetta. A részletes program megtalálható itt!


View Programajánló: Partizzon Snoop Dogg-gal vagy strandoljon Zoltán Erikával! in a larger map

A siófoki Coke Club újra üzemel, és a szombati fellépők közül Taio Cruzt emelnénk ki, aki nemcsak előadóként, hanem dalszerzőként is ismert. A londoni születésű, brazil és nigériai szülőktől származó Jacob Taio Cruz dalszövegíró-karrierje 19 éves korában kezdődött. Három évvel később Will Young már az általa is jegyzett dallal nyerte meg a BRIT Awards egyik elismerését. Később létrehozta saját lemezkiadóját, megjelentette debütáló kislemezét, valamint közreműködött több világsztár dalainak megírásában. Az utóbbi időben olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Kylie Minogue, Ludacris, David Guetta és Tinchy Stryder.

Bár letelt Magyarország soros elnöksége, az  EU magyarországi tájékoztató irodái idén már nyáron a strandokon is nyitva állnak az érdeklődők előtt. A Csobbanj EUrópával! roadshow kiemelt eseménye az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának strandfesztiválja, ami július 10-én lesz a siófoki nagystrandon. A műsorvezetést Bombera Krisztina vállalta magára, és olyan énekesek lépnek majd fel, mint például Gallusz Niki, Falusi Mariann és Zoltán Erika. Badacsonytomajon pénteken és szombaton (július 8-án és július 9-én) rendezik meg a Laposa Dal- és Borfesztivált, ahol többek közt a Quimby is fellép.

Egy kicsit más. Péntektől vasárnapig tart a Ghymes Fesztivál 2011 Tapolcán. Lesznek koncertek, színi előadások, előadói estek (pl. Fábry Sándortól) és zenés borkóstolás. Ezen a hétvégén lesz a Tihanyi Szabadtéri Játékok első előadása. Számos program várja azokat, akik Balatonfüred környékén tartózkodnak: péntekig tart az F18 katamarán világbajnokság, és vasárnapig a Balatonfüredi Művészeti Fesztivál, és itt rendezik meg a Jeanneau-EastCraft Nagydíj-Horváth Boldizsár Emlékversenyt, valamint szerdán (július 13-án) a 4. Kékpántlika vitorlás versenyt.

Aki a sportok helyett inkább a hasukat kényeztetnék, azoknak ajánljuk a XIII. Balatonlellei Juliális Biofesztivált, ahol lesz halászléfőző-verseny, főző-piknik, gyermekműsorok, folklór-est, zenés programok, utcabál, és persze sztárvendégek is, pl. a megasztáros Giorgio.

A Velvetet már a Facebookon is megtalálja, klikkeljen ide, lájkoljon minket!