A csontvázak maradnak, de panoráma lesz Tihanyban

2012.06.20. 10:37

Mint azt megírtuk, Tihanyban a panorámának annyi, az oda látogatók legnagyobb sajnálatára. A Napló Online információi szerint már a napokban befejeződik Tihanyban a Pisky sétány régészeti feltárása. Az idegenforgalmi idény kezdetére rendezik a terepet, a Tihanyi Legenda Projekt munkálatait a turistaszezon idejére leállítják, az út burkolását pedig napokon belül befejezik.

Jelenleg több helyen is csontvázak hevernek a sétányon, a régészek egy 70 méter hosszú és három méter széles sávban kutatták a sétányt. A feltárt sírokban sok gyermek- és csecsemőmaradványt is találtak, sőt van ahol a koporsók is megmaradtak, legalábbis részlegesen. A régészek találtak például egy hajtűt, ruhadarabok részeit, köztük egy gyermekmellény franciakapcsait. A Tihanyban talált csontvázakat a múzeumba szállítják.

A régészek nagy örömére a leletek tájékoztatást adnak arra nézve, milyen volt Tihany a XVIII. században. Ha a leleteket elszállítják, akkor folytatódhat a Pisky sétányon a felújítás. A turistaszezonban - az önkormányzat szerint - a Halász utcáig lehet majd a sétányon közlekedni.


Nagyobb térképre váltás