Keszeg-, sör- és biofesztivál várja a hétvégén a Balaton-parton héderelőket, de a sportosak akár teljesítménytúrázni is mehetnek.

A hétvége programokban gazdag lesz a Balatonnál, és még az idő is jó lesz – legalábbis az előrejelzések szerint.

Pénteken és szombaton érdemes lesz kimenni a zánkai strandra, ahol immár 30. alkalommal rendezik meg a Zánkai Halásznapok – Gyermek és Családi Sportnapot. Zumba, hastánc és Varga Feri, na meg Balássy Betty várja az erre fogékonyakat. Szombaton halászléfőző verseny is lesz.

A sörösök Vonyarcvashegyre menjenek, itt ugyanis sörfesztivált rendeznek, sőt az Eb-döntőt is lehet nézni vasárnap este fél kilenctől. Pilisvörösvártól Dombóvárig mutatkoznak be a sörfőzdék, esténként pedig utcabál lesz.

Szombaton Rádpusztán az 1. Bajor Sörfesztivál kerül megrendezésre.

Szombat este 20:00-tól a Balkan Fanatik játszik a Szigligeti várban, pihenésképpen pedig Hegymagason lehet biopörköltet enni vasárnap. Itt szakmai előadások is lesznek a biofesztiválról, aki bírja az ezo-öko vonalat, annak tökéletes program lesz a VI. Országos Bionap.

Aki szereti a körömpörköltet, annak ott a helye Balatonszepezden, ahol szombat délután 17-től főzik a húst a Csónakházban.

Aki túrázna inkább, az menjen szombat reggel 10-re Óbudavárra, mert onnan indul a Zöld Bakancs Természetvédelmi és Természetjáró Klub teljesítménytúrája. Itt 10 templomot kell bizonyos időn belül érinteni, a rajtnál motivációként házipálinkát kap a túrázó, a célnál pedig virslit.

A kultúrára éhezők péntektől mehetnek a Balatonfüredi Művészeti Fesztivára, ahol pénteken Peter Quilter: Mr. és Mrs.című darabját mutatják be (jegyár: 2000 Ft), vasárnap pedig Udvaros Dorottya és Dés László koncertje lesz.

Almádiban Péter-Pál napi vigadalom lesz, délután négytől lehet menni népzenére ropni, és tájjellegű ételeket kóstolni.


Balatoni programok nagyobb térképen való megjelenítése