A Velvet tavaly már biciklizett a Balaton körül, és megyünk idén is – addig viszont minden olvasói levélnek örülünk, amelyben beszámolnak arról, mit tapasztaltak a tónál. F. István is küldött egyet, a hajtás után olvashatják is.

„4 napos kerékpártúrán vettünk részt a Balaton körül. Ha nem is lépten-nyomon, de egy-két furcsa vagy érdekes dolgot sikerült lencsevégre kapni.

Az első meglepetés Keszthelyen ért. Autóval akartunk felkeresni egy OTP bankautomatát, majd amikor a sétálóutcában egy hölgy útba igazított, hogy a Fő téren találom az OTP-t, elindultam a bank irányába. Mit mondjak, vasárnap délben kicsit hűvősebb/árnyasabb terepet is el tudtam volna viselni . A meglepetés még csak ezután következett. Az OTP bal oldali ajtaján belépve megláttam egy feliratot: ZÁRVA (persze az ajtó nyitva volt). Gondoltam, hogy ez engem nem zavar, és biztosan ott van az ATM is. Igen, ott volt.... valamikor. Aki az OTP-nél akar pénzt felvenni Keszthelyen, a másik oldalon található bejáratot célozza meg, ott van a működő ATM."

Olvasónk ezen kívül egy Alsóörs-környéki kertmozit is észlelt, amely megmosolyogtatta, okát a fenti galériában megtekintheti. Fontos közlendője azonban maradt még: „a Balatonkenese közelében található “Árpád kút”-ból egy huncut csepp forrásvíz nem jön. Javaslat: ha mégis megálltok itt és megörültök a kútnak, ne azzal kezdjétek, hogy a kulacsban felmelegedett vizet kiöntitek, mert az szívás..."

Járt a Balatonon? Érdekeset látott? Írja meg, küldje el nekünk!