Csak a londoni olimpia után rendezik meg a szombatra tervezett hagyományos balatoni öbölátúszó viadalt, mert a hétvégén erős szél lesz a Balatonon, várhatóan viharjelzés mellett, erős széllökésekkel egy újabb hidegfront éri el a térséget. (Az előző átúszóknak nagyobb szerencséjük volt.)

"Elhalasztjuk a július 14-re tervezett Öbölátúszást, ami sajnos a következő hétvégére sem tervezhető a várható nagy lehűlés miatt, így csak az olimpia után - várhatóan több londoni olimpikon társaságában -, augusztus 18-19-én kerül lebonyolításra a legrégebbi balatoni átúszóverseny" - írta sajtóközleményében Németh Zsolt főszervező.

A tervek szerint a hagyományos 3,5 km-es táv indulói a balatonfüredi Hotel UNI strandjáról rajtolhatnak majd augusztus 18-án, cél a tihanyi hajóállomás melletti strand, ahol a távot teljesítők emblémás pólót kapnak. A versenyre többféle kategóriában és korcsoportban lehet nevezni, így várják az egyéni úszókat, továbbá cégek, családok, baráti társaságok csapatként jelentkezését is. Kedvezményesen előnevezni augusztus 3-ig lehet.

A rendezvény házigazdája Németh Lajos meteorológus és Zubor Attila, az egykori kiváló gyorsúszó, fővédnöke pedig Czene Attila államtitkár lesz. További információk itt olvashatók.