Bár néha nem úgy tűnik, már tényleg nyár van. Ehhez hozzátartozik ugye a Balaton, a Balatonhoz pedig az a pár dal, amit valószínűleg az autórádiótól kezdve a lehúzós tóparti kifőzdén át egészen az esti dizsiig mindenhol unásig hallhatunk. Az elején jó lesz, aztán persze kialakul, mitől kapunk hányingert szeptemberre. A Velvet szakmai stábja a tavalyi évhez hasonlóan idén is összeállt, és véres küzdelmek árán kikiáltotta a nyár slágereit. Idén sajnos nincs Michel Teló, viszont így is bőven van mire prosztózni a bícsen.

Pitbull feat. Christina Aguilera - Feel This Moment

A parasztság koronázatlan királya, a teljesen ismeretlen eredetű Pitbull szokás szerint idén is leigázza a klubokat. Biztosra is ment, hiszen az a-ha gigaslágerének főmotívumát lenyúlni és rárakni egy négynegyedes alapra még akkor is faék egyszerűségű produkció, ha közben Christina Aguilerának is kellett hagyni helyet.

David Guetta - Play Hard

Ha már motívumok lopása, a nonfiguratív tetkókért és a Balaton Soundért akár a vérüket is adó réteg kedvenc DJ-je, David Guetta sem gondolkozott sokat a Play Hardon. Van benne persze egy Akon is, de igazából azért fog ez a dal működni Siófok legeldugottabb zugaiban is, mert Alice Deejay 13 évvel ezelőtt írt egy dalt.

Daft Punk - Get Lucky

Természetesen a Daft Punk egész más kategória, mint a lista maradék része, de mivel a Get Lucky még többször fog szólni a rádiókból feltehetőleg, mint a lista maradék része összesen, kihagyhatatlan. Sőt, azért is, mert a francia house-osok olyan tökéletes dalt hoztak össze Pharrell-lel, hogy attól még a legputribb balatoni diákszálló is eszetlenül király buliközponttá fog változni, de a telepisált tó is jobban fog hasonlítani egy kaliforniai tengerpartra a szokásosnál.

CSS - Hangover

Továbbra is marad a lazulás, de ezúttal a diszkó helyett a szintén nem túl bonyolult barkácspopra megyünk rá valahogy úgy, ahogy MIA csinálta mielőtt felsőkategóriás sztárrá vált volna. Bár az elején nem egyértelmű, miért olyan baromi jó ez a dal, a fúvósok beszállásánál már biztossá válik, hogy ennél sokkal jobb feelgood dalt nehéz összehozni.

Bingo Players feat. Far East Movement - Get Up

Vissza a veretéshez. Hát hogyne lenne népszerű egy dal, aminek kacsák vannak a klipjében, ráadásul lehet fütyülni a dallamát? Hát ez itt borítékolva van, hiszen szinte előttünk van, ahogy a kiállásnál a menő atlétás srácok tapizzák a segget rázó gimnazista lányokat.

Calvin Harris feat. Tinie Tempah - Drinking From the Bottle

Minden kérdés feleslegessé válik akkor, ha leírjuk, hogy Calvin Harris tavaly évvégén kiadott dala még a halmozottan trendi és sokat bulizó fiatalokat bemutató Éjjel-nappal Budapest sorozatban is feltűnt. Ha Laliék tudnak erre részegen tántorogni, akkor igazán bárki tud.

The Biebers - Sorry

A halmozottan hülye nevű Biebers dala annyira laza, hogy végül ők lettek az egyetlen magyar szereplők. A megasztáros Puskás Péter öccsének, Puskás Dánielnek az egyszemélyesként indult projektje annyira lazán bólogatható végig, hogy az embernek fel se tűnne, hogy ez is abból az országból származik, ahol Tóth Gabi az X-Faktor zsűritagja.

Macklemore & Ryan Lewis Thrift Shop

Az első hallásra egyszerű white trash hiphopnak tűnő Thrift Shop második hallásra sem lesz sokkal több, viszont a bármikor működő seggrázós alapja és a jól énekelhető refrénje épp alkalmassá teszi arra, hogy erre krúzoljunk végig a parton.

Karim Shiff - Morosita

Ami tavaly a Tacabro Tacata című örök klasszikusa volt, azt idén Karim Shiff hozta össze talán. Ismét arról a kategóriáról beszélünk, ami inkább vicces, mint jó, viszont mivel egy ideális balatoni nyaralás úgyis a céltalan nevetgélésről szól, ezért ennél sokkal többet nem is szabad várni.

Serebro - Mi Mi Mi

A végére hagytuk az egyik kedvencünket. Ebben aztán minden benne van, amit egy nyári slágertől el lehet várni: ostoba refrén, amire lehet mutogatni a diszkóban, idegesítő, de bárhol felismerhető hang, és persze a sexy szó indokolatlanul gyakori használata. Hát mi már vesszük is fel a napgépünket, hogy az elvárt stílusban stírülhessük a jó seggű lányokat, esetleg az izmos pasikat.