Olvasónk, Katalin pénteki posztunk hatására írta meg gondolatait.

„Olvastam a cikketeket a munkahelyi agresszióról, amikor az idős nénit Amerikában bántalmazta a család, és a gyerekek. Ehhez szeretnék hozzászólni egy ide kapcsolódó történettel.

Történetünk egy ismert bevásárlóutcában esett meg, egy szuvenírboltban. Ahol a főnök úr az egyik kollégát azzal fenyegette meg, hogy »ha akarlak, beviszlek a konyhába, és agyonverlek. Aztán kihívom a rendőrséget és azt mondom, tolvaj vagy, és ki akartad rabolni az üzletet«. Nos, ezt arra alapozta a főnök úr, hogy a kollégák nagy része illegálisan dolgozik odabenn. Vagyis megtehet velük akármit.

Azt gondolom, hogy ebben az országban elég sokan visszaélnek az alkalmazottak jogaival, legyen az szabadság kivétele, betegszabadság, fizetés, túlóra. Olyan munkahelyen dolgoztam, ahol nem voltam bejelentve, nem fizették a szabadságom, a betegszabadságom, sőt ha nem mentem, az mínuszba ment a fizetésemből, és ilyen történeteket bárki tudna előadni, mert ez sajnos egyre gyakoribb és természetesebb. Az APEH és a munkaügyi ellenőrzés sosem látogatta meg a boltot, ami elgondolkodtató, de nem meglepő, hisz mikor az ÁNTSZ volt kint, a felvett jegyzőkönyvet a főnököm kérésére megváltoztatták.

Az hogy a boltban nem volt fűtés, és télen két-három fokban dolgoztunk bent, kabátban, két zokniban, sálban, és sapkában, az sem érdekelt senkit sem. Az ajtó meg nyitva volt. Érdekelne, hogy ilyenkor ki védi meg a munkavállalót attól, hogy 12 vagy 14 órát húzzon le ilyen körülmények között.12 órára ilyen körülmények közt fél órás ebédszünet, egy úgyszintén hideg konyhában.Hát nem tudom, de valahogy nem érzem az igazságot.

Ebben az országban a korrupciónak és a gazdasági helyzetnek köszönhetően súlyosan visszaélnek a munkavállalók jogaival. Erről, gondolom, évekig lehetne beszélgetni. Nem az első munkahelyemen dolgozom és remélhetőleg nem is az utolsón.Tapasztalataim azt mutatják, hogy a munkavállalók egyre inkább ki vannak, és lesznek szolgáltatva."

Ön is elmondaná tapasztalatait:? Küldjön levelet a velvet(kukac)mail.velvet.hu címre!