Titkos kommandósmódszerekkel élő különítményünk lelkiismeretesen próbált részt venni az Aréna Pláza egész napra elhúzódó megnyitásának sajtóeseményén, de a 15 órára meghirdetett kezdés félórával a tervezett időpont után sem következett be. Az ezzel járó izgalmak helyett tudósítóink gatyára vetkőzött férfiakra lettek figyelmesek: mint kiderült, az Olof Palme sétányon vetkőző és díszmagyarba átvedlő fiatalemberek a megnyitó ünnepségen felvonuló huszárok, akiknek - azon kívül, hogy öltözőt nem biztosítottak számukra a szervezők - arról se volt fogalmuk, merre fognak vonulni: "Talán a Stefánián" - hangzott a legkonkrétabb elképzelés egyiküktől.

Igaz, a Liget étteremben állófogadás címen pogácsát és forralt bort szolgáltak fel a sajtómunkásoknak, de a lovashuszárok tervezett vonulását felvezető Sir Alex Ferguson Hummer limuzinjának fél négykor még mindig nyoma sem volt. A Manchester United edzője azért kapott ilyen fontos szerepet a megnyitón, mert ő az új üzletközpont egyik társtulajdonosa. Újabb félóra elteltével a Plaza Centers vezérigazgatója, Ran Shtarkman kommandónk késést firtató kérdéseire válaszul leszögezte: "november 15-re ígértük a megnyitót, és meg is nyitunk! Igaz, már 16 óra van". A vezérigazgató szerint igazából a rendőrség javaslatára csúsztatták a megnyitót kora délutánra, hogy ne a reggeli dugót terheljék a megnyitóra érkezők rohamával, "meg amúgy se voltak kész a boltok".

Kommandónk jelenleg a sajtónak delegált BKV-buszban araszol az ünnepélyes szalagátvágás helyszínére - a reggeli helyett a délutáni csúcsforgalom kellős közepén.