Mohamed al-Fayed brit-egyiptomi mágnás, Diana hercegnő barátjának apja már abban a pillanatban meg volt győződve, hogy fia összeesküvés áldozata lett, amikor telefonon értesült a tíz évvel ezelőtti tragikus párizsi autóbalesetről - derült ki a Londonban folyó bírósági vizsgálaton csütörtökön. Az eljárás során Franz Kleint, a párizsi Ritz szálloda igazgatóját hallgatták meg. Klein elmondta: ő értesítette al-Fayedet telefonon Dodi és Diana haláláról. "Fayed úr, nagyon nyugodtan, azt mondta nekem: Ez nem baleset volt. Ez egy összeesküvés vagy kivégzés" - idézte fel a meghallgatáson a szállodaigazgató.
 A Harrod tulajdonosa szerint a "merénylettel"  azt próbálták megakadályozni,  hogy egy hithű muszlimtól - vagyis az ő fiától - származó gyermek legyen Diana és Károly fiainak, a brit trón várományosainak féltestvére.  Az idősebbik Fayed szerint a merénylet mögött Fülöp herceg, II. Erzsébet brit királynő férje és a brit külső elhárítás (MI6) állt.
Klein arról is beszámolt a meghallgatáson, hogy Dodi Fayed elmondta neki: ő és Diana azt tervezik, hogy összeházasodnak, és a párizsi Villa Windsorba költöznek.  
A nyomozás szerint a balesetet az okozta, hogy Henri Paul, az autót vezető sofőr ittas volt, és túl gyorsan hajtott. Klein a bíróságon arra a kérdésre, hogy Henri Paulnak voltak-e alkohol-problémái, azt felelte: egyáltalán nem. (MTI)