Nyilván teljesen véletlen egybeesés, hogy épp A nagy fogyás finisében röppent fel a hír, hogy egy, a Blikk által megdöbbentőnek nevezett okirat került nyilvánosságra.

A közjegyzői okiratban állítólag a fogyishow egyik játékosának vallomása szerepel arról, hogy Béres Alexandra engedély nélküli szerekkel fogyasztotta őket.

A közjegyző előtt tett nyilatkozatban A nagy fogyás egyik játékosa büntetőjogi felelőssége tudatában egyebek mellett arról beszél, hogy az egyik szerdán Béres Alexandra egy dobozt adott át egyik csapattársának a hotel konyhájában azzal, hogy a kapszula étvágycsökkentő és nincs mellékhatása. Azt is kijelentette, hogy a kapszula akkor még nem volt engedélyezve.

Az okirat keltezése október 4., a mellékelt levélben pedig az állt, hogy a kapszula csak hetekkel később jutott el az OÉTI-hez és csak akkor jegyezték be.  A szer regisztrálásának időpontjáról a lap nem tudott egyértelmű információkat szerezni az6 intézettől.

Béres Alexandra elmondta, játékosai két hétig szedték a tablettát, ami egy növényi alapú étrend-kiegészítő. Egyébként a csatorna még októberben bevizsgáltatta a szereket és kiderült, ártalmatlan anyagokat tartalmaznak. Akkoriban Norbit megrótták a vádaskodásért.