Elkezdték felébreszteni a mesterséges kómából Josef Fritzl egyik, 19 éves lányát, akinek anyja a férfi saját, most már 42 éves lánya - közölték osztrák orvosok kedden. Kerstin Fritzl az egész életét a család amstetteni házának pincéjében töltötte, 100 kilométerre nyugatra Bécstől. A család horrorisztikus története akkor került napvilágra, amikor a lányt április 19-én eszméletlenül kórházba vitték a Fritzl-házból. Kerstin azóta az intenzív osztályon fekszik, mesterséges kómában. Azt egyelőre nem tudják megmondani az orvosok, hogy mikor tér teljesen magához.
Kerstin egyébként a legidősebb gyerek a hét közül, akik a vérfertőző kapcsolatból születtek. Édesanyját, Elisabeth-et saját apja zárta be egy pincébe és szexuális viszonyt folytatott vele 24 éven keresztül. Kerstin és két - 18 és 5 éves - öccse egész életüket a Fritzl-ház pincéjében töltötték. Az apa-lánya vérfertőző kapcsolatból három másik gyereket Josef Fritzl és felesége nevelte, míg egy hetedik gyerek születése után nem sokkal meghalt.
Kerstin anyját, Elisabeth-et és a gyerekeket egy pszichiátriai klinikán kezelik, hogy fel tudják dolgozni azt, ami velük történt. (Független Hírügynökség)