Bemutatása után 33 évvel újraforgatják a Rocky Horror Picture Show című filmet, azonban Richard O'Brient, az eredeti színdarab íróját, egyben az 1975-ös film szerzőjét és egyik főszereplőjét erről elfelejtették értesíteni. "Nincs tudomásom róla, hogy vajon újraforgatják-e, de én nem adtam áldásomat rá" - nyilatkozta csütörtökön a BBC-nek a 66 éves színész-író.
A brit Sky Movies és az amerikai MTV tévétársaság szerdán jelentette be, hogy a közös finanszírozásukban készülő produkció egyik társproducere O'Brien lesz, és egykori executive producere, Lou Adler is visszatér. ”Nem leszek a társproducere, és egyáltalán nem veszek részt benne", nyilatkozta O’Brien, aki szerint azért keverték bele a nevét, mert így akarták megszerezni a beleegyezését. A legjobban azonban azon lepődött meg, hogy új dalokat akarnak beleírni a musicalbe: "Én írtam a darabot, a zenét, a dalokat. Honnan veszik majd a dalokat? Ki fogja megcsinálni? Ez kissé furcsa, nemde?".
O'Brien rockmusicaljét 1973-ban tűzte először műsorára egy brit színház. A sikerre való tekintettel, két évvel később Jim Sharman rendezésében megszületett a filmváltozat Tim Curry, Susan Sarandon és Meat Loaf főszereplésével.