Az egyiptomi hatóságok letartóztatták az ország egyik befolyásos üzletemberét, akit kedden azzal vádoltak meg, hogy az ő utasítására gyilkolták meg brutálisan júliusban Suzanne Tamim libanoni énekesnőt Dubaiban - közölte az állami média. A gyilkosságot végrehajtó 39 éves férfit már korábban őrizetbe vették.


Hisam Talat Musztafát azzal vádolja az egyiptomi ügyészség, hogy ő adott utasítást és pénzt Tamim meggyilkolására - írta a hivatalos MENA egyiptomi hírügynökség egy egyiptomi ügyész közleményére hivatkozva. Az 1996-ban, egy televíziós tehetségkutatón ismertté vált libanoni Suzanne Tamimot július 28-án, több késszúrással gyilkolták meg egy dubai luxusapartmanban. A szépségéről, szép hangjáról és viharos magánéletéről híressé vált énekesnő 2007-ben, feladva karrierjét, eltűnt a közéletből, és állítólag Dubai egyik elegáns kerületében élt.

Dubai rendőrsége két héttel a gyilkosság után azt közölte, hogy "egy arab országban" letartóztatták a gyilkosság gyanúsítottját, egy 39 éves arab férfit, három nappal azután, hogy belépett a meg nem nevezett országba. Akkori médiajelentések Kairót jelölték meg a letartóztatás helyszíneként, és már akkor nyíltan folytak találgatások arab televíziókban, hogy Musztafa megbízásából ölhették meg az énekesnőt. Egyiptomban azonban az ország főügyésze megtiltotta a médiának, hogy az üggyel foglakozzanak, és egy, a gyilkosságot boncolgató, de Musztafa nevét nem említő újságszámot el is tüntettek az újságosstandokról.Musztafa tagja az egyiptomi parlament felső házának, a többmilliárd dollárt érő, ingatlanokkal foglakozó Talaat Mustafa Group vezetője, és 2007-ben 800 millió dolláros vagyonával a 49. leggazdagabb arabnak számított az Arabian Business című lap adatai szerint.