Az erősen lerobbant Amy Winehouse meglepő szülinapi ajándékra számíthat édesanyjától ma esedékes, 25. születésnapjára: a Daily Star című brit bulvárlap értesülése szerint beutalót kap egy drogelvonóra. Az 53 éves Janis maga is gyakran jár kezelésekre - igaz csak kozmetikushoz - a henlow-i Champney "Egészségközpontba", ahol többek között olyan híres focisták alkoholbetegségét is gyógyították, mint George Best és Paul Gascoigne - bár utóbbi nem mondható a legjobb referenciának.

A központ többféle detoxikáló kúrát is ajánl, egy négy napos kezelés 650 fontba (közel 200 ezer forintba) kerül. A pénz azonban nem akadály Janis számára, hiszen ő kezeli lánya vagyonát.

Januárban Winehouse már volt egy elvonókúrán, de nem tudta teljesen legyőzni drogok iránti szenvedélyét. Ezt követően az énekesnő apja, Mitch úgy nyilatkozott, hogy lányát a saját érdekében erőszakkal be kellene zárni egy elmegyógyintézetbe - írja a Független Hírügynökség. Bár Wino azóta augusztus elején is bejelentkezett a rehabra, a jelek szerint vagy sikertelenül végződött, vagy meggondolta magát.