A francia színésznő általában a mohamedánok ellen szokott kikelni, de most Sarah Palinnel van baja. Szerinte az USA republikánus alelnökjelöltje "a női nem szégyene" - idézi a News.com.

"Remélem, elveszíti ezt a választást, mert az a világ dicsősége lenne" - üzent Bardot nyílt levélben John McCain szenátor kocogótársának. "Ha ön tagadja, hogy az emberiség felelős a globális felmelegedésért, ha ön támogatja a szabad fegyverviselést és irritálóan hülye állításokat hangoztat, akkor ön a női nem szégyene, és egymagában elképesztő fenyegetést jelent a világra, egy valódi környezeti katasztrófa" - ír nem túl kedvesen az amerikai celebek közt sem népszerű alaszkai kormányzónőről/nek.

A mostanában inkább harcos állatvédőként és rasszistaként fellépő egykori filmsztár azon háborodott fel, hogy Palin támogatna egy sarkköri olajkutató expedíciót, mert az esetleges kitermelés aztán súlyosan veszélyeztetné az ott élő állatok életterét.

Bardot azon is kiakadt, amikor Palin kirúzsozott pittbullként definiálta önmagát: szerinte nem kéne állatokat sértegetnie azzal, hogy hozzájuk hasonlítja magát. "Jól ismerem őket, és biztosíthatom, sem egy pitbull, se bármilyen kutya vagy más állat nem lehet olyan veszélyes, mint ön".