Meghatározatlan ideig továbbra is Britney Spears apja fogja kezelni lánya személyes- és pénzügyeit, miután egy bírósági megbízott meghosszabbította azt a februárban született megállapodást, mely Jamie Spears gyámsági jogáról rendelkezett.
A december 31-ig érvényes felügyeleti jog - amelyet Jamie Spears és számos jogi képviselő gyakorol - beleszólást enged az énekesnő karrierjébe is, írja az MTI. Miután a bíróság által kinevezett képviselő elmagyarázta a 26 éves énekesnőnek a jogi lépés szükségességét, az énekesnőúgy tűnik beleegyezett a döntésbe. A későbbiekben ugyan kérheti a gyámság megszüntetését, ám a bírósági rendelet egy egész élettartamra vonatkozó megállapodást is tartalmaz. Jamie Spears képviselői nem kívántak nyilatkozni a meghallgatást követően.
A Los Angeles-i legfelsőbb bíróság megbízottja, Reva Goetz elmondta, azért tartotta szükségesnek az állandó gyámságot, mert Spears "túlságosan is fogékonynak tűnt a negatív befolyásolásra". A mostani döntést hosszú, zárt ajtós találkozó előzte meg, és az énekesnő orvosi kiértékelései fogják követni. Az énekesnő február óta áll apja gondnoksága alatt, korábbi szeszélyes viselkedése és jó pár kórházi beutalás miatt.