Jamie Spears és volt felesége, Lynne Spears ideiglenes jogi felügyeletet kapott pénteken egy sürgősségi bírói meghallgatás során. Ennek értelmében Britney Spears kórházi látogatóiról, a házáról ők döntenek, sőt még az egészségügyi papírjaiba is bepillanthatnak.

Miután az énekesnőt három napra a pszichiátriára szállították kóros elmeállapota miatt, a szülei rögtön jogi felügyeletét kérelmezték. A kijelölt bíró, Reva Goetz, a meghallgatáson azt mondta, hogy a kérelmező Jamie Spears alkalmas személy az énekesnő vagyonkezelő gondnokságának ellátására, ami ráadául Britney Spears legnagyobb érdeke is. A ház felügyelete mellett arra is jogot adtak neki, hogy döntsön, ki látogathatja a lányát az UCLA pszichiátriáján, valamint távoltartási kérelmet adjon be bárki ellen, aki Spearst megkörnyékezi. Azt is megerősítették, hogy egy távoltartási végzés már hatályba lépett Sam Lutfi, Britney barátja ellen. A sürgősségi tárgyalás során meghozott jogok hétfőig élnek, amikor újra tárgyalják az ügyet.

Jamie és Lynne Spears

Jamie Spears egyébként a lánya egészségügyi vizsgálatainak eredményeihez is hozzáférést kapott, valamint beszélhet az énekesnő orvosaival, bár bizonyos források kétlik, hogy a pszichiátriai kezelésébe is beleszólhatna. Goetz időlegesen Britney Spears anyagi javainak felügyeletével is felruházta az apát, ami kiterjed a ház védelmére, a zárak lecserélésére, és akár az ott élő bármely személyek kilakoltatására.

A szülők nem nyilatkoztak a sajtónak, viszont Britney Spears barátja, Sam Lutfi tiltakozott a végzés ellen. „Britney teljes mértékben képes a saját anyagi helyzetének kezelésére, az orvosai pedig az egészségügyi helyzetének felügyeletére”, mondta a People magazinnak. „Az ember azt gondolná, hogy az ilyen helyzetekben a család a kórházban lenne a lányuk mellett ahelyett, hogy a pénzéért harcolnak”.

Britney Spears eközben állítólag magából kikelve üvöltözött a pszichiátrián. A Tmz.com azt írja, hogy az énekesnő dühödten szidta a szüleit, és érthetetlenül üvöltözött. Olyasmiket kiabált, hogy “annyira elegem van eből az egészből, megtarthatják az istenverte házat és feldughatják a seggükbe. Vagy inkább mégse”. Dühöngésének egyik pillanatában pedig azt mondta, hogy jogi vitába száll a szüleivel.