A színész újabb magyarázatot adott elhíresült hisztijére, melynek során a Terminátor negyedik részének februári forgatásán anyjába küldött egy világosítót. Mint egy új interjúban elárulta, az nem is ő volt igazából, hanem a filmben játszott karaktere, John Connor. Na jó, de legalább félig tényleg.

Mint Bale/Connor elmondta, épp a film „legátütőbb” jelenetét vették fel, amikor a világosító becaplatott a képbe, ezért szakadt el a cérna. „Egész pontosan úgy fogalmaznék, hogy aki üvöltözni kezdett vele, az legalább felerészt John Connor volt” – állítja most a színész a GQ magazinnak. „Nem történt volna meg, ha nem épp azt a jelenetet vesszük”.

Bale - esetleg Connor - később bocsánatot kért a kollégától, bár állítólag a stáb jórészének nagy örömére szolgált az anyázás, ahogy a jelek szerint a mostanság bemutatott film sajtósai is örömmel húznak le újabb bőrt a februári műbalhéról. Bale tirádája akkor ugyanis felkerült a netre, ahol olyan sikert aratott, hogy rajongók még remixeket is készítettek belőle.