Az alaszkai kormányzónő perverznek és gusztustalannak nevezte David
Lettermant, aki rajta és 14 éves lányán poénkodott. Az amerikai showman műsorában a kormányzónő legutóbbi New York-i látogatását kommentálta, ahol szerinte a Yankee Stadionban az erősen konzervatív Palint leginkább az kötötte le, hogy a város felvállaltan meleg polgármestere, Rudy Giuliani mellett ülve "kínosan ügyelt rá hogy szélsőségesen jobbra helyezkedjen el tőle". "Nagyszerűen érezték magukat"- folytatta a műsorvezető, - "a látogatás legnehezebb része az volt, hogy a kormányzónő távol tartsa Alex Rodriguezt a lányától." Ezzel nyilván arra (is) célzott, hogy a Yankee's játékosa azötvenéves Madonnához fűződő tisztázatlan viszonya után most a 30 éves Kate Hudsonnal kavar, ha pedig megtartja ezt a tendenciát, következő barátnője a tinédzserkort kell közelítse. De leginkább arra, hogy Palin nagyobb, 18 éves lánya, Bristol Palin leányanyaként szülte meg a kormányzónő első unokáját.

A megjegyzések nem találtak kedvező fogadtatásra Palinnál és a
férjénél, Todd Palin a Facebook-oldalukon tolmácsolta véleményüket. "Mindenfajta viccet elutasítok a 14 éves lányom megrontásával kapcsolatban. Az alaszkaiak tudják ezt, és azt hiszem a világ többi része is" - írja a dühödt apa. Palin sem elégedett meg ennyivel, és felháborodottan hozzáfűzte: "Lettermannek a kislányomra tett megjegyzésével kapcsolatban az alábbiakat szeretném megjegyezni. A nevetés, amit egy 62 éves férfi hírességnek egy 14 éves lányt célzó szexuálisan aberrált megjegyzései váltottak ki, nem csak undorító, de emlékeztethet bennünket arra is, hogy némely hollywoodi és New York-i szórakoztatóiparos még távol jár annak megértésétől, amivel Amerika nagy része már tisztában van: hogy pontosan az ilyen megjegyzések elfogadása összefüggésben áll az idősebb férfiaknak kiskorúakkal szemben elkövetett szexuális visszaéléseinek kimagasló számával.

Lettermann a showja további részében is rendesen megsorozta a kormányzónőt, aki egyébként egy autistákat támogató rendezvény miatt utazott New Yorkba, és aki visszavágásában szomorúan nyugtázta, hogy Lettermann nyilván nagy hírszegénységben lehet, ha őt találta meg magának, "aki egy jó ügyet szolgálva segíteni szeretne néhány jó embernek New York-ban". Letterman másnapi válaszában mindenesetre nyilvánvalóvá tette: esze ágában sem volt a kormányzónő 14 éves kislányával kapcsolatban ilyen poénokat elereszteni, állítása szerint ő nem arra a lányára gondolt.