Újabb hangfelvételt hozott nyilvánosságra egy olasz napilap a Silvio Berlusconi olasz kormányfőhöz kötött prostibotránnyal kapcsolatban. A kedden közzétett felvételen egy vállalkozó beszéli meg egy prostituálttal, hogy milyen feltételek mellett bérli fel egy Berlusconival töltendő éjszakára. A hatóságok vádja szerint a vállalkozó szervezte be és fizette azokat a lányokat, akik Berlusconi római rezidenciáján és szardíniai villájában jártak. A vizsgálat nem irányul közvetlenül az olasz kormányfő ellen.

Berlusconi "nem úgy fogad majd, mint egy örömlányt, hanem mint az én egyik barátomat" - mondja állítólag a felvételen Gianpaolo Tarantini vállalkozó a Patrizia D'Addario nevű hölgynek. A felvétel tanúsága szerint abban egyeztek meg, hogy a nő ezer eurót (kb 270 ezer forintot) kap előre, és újabb ezer eurót, ha éjszakára is ottmarad. Molnár Anikónak bezzeg kétmillióért csak úszkálnia kellett.

Az olasz hatóságok vádja szerint Tarantini szervezte be és fizette azokat a lányokat, akik Berlusconi római rezidenciáján és szardíniai villájában jártak. D'Addario azt nyilatkozta az olasz médiának, hogy két éjszakát töltött intim célból ezeken a helyeken, és két-kétezer eurót ígértek neki szolgáltatásaiért.

A lány azt is állítja, hogy ő készítette a hangfelvételt, amelynek részletét közzétette a L'Espresso, majd az anyagot átadta az ügyészségnek. A lány elmondása szerint fényképeket is készített mobiltelefonjával Berlusconi római rezidenciájában.

A hangfelvételt a weboldalán nyilvánosságra hozó L'Espresso című baloldali lap egy nappal korábban egy olyan felvételt tett közzé, amelyen állítólag a konzervatív olasz miniszterelnök éppen az ágyba bújás előtt beszélget az örömlánnyal. "Én is megyek zuhanyozni. Várj meg a nagy ágyban, ha előbb végzel" - mondja a felvételen a Berlusconinak tulajdonított férfihang. Mire a női hang megkérdezi: "Melyik nagy ágyban?Putyinéban?" "Putyinéban" - válaszolja erre a férfi, arra az ágyra utalva, amelyben egyszer Vlagyimir Putyin jelenlegi orosz kormányfő aludt.

Berlusconi pártjának szóvivője koholmánynak nevezte a hangvételt, amely szerinte csak arra jó, hogy felélesszék a régen halott médiakampányt a kormányfő ellen. Berlusconi ügyvédje perrel fenyegetett meg mindenkit, aki használni meri a felvételt. A jobboldali kormányfő pedig tagadta, hogy pénzért venne szexet, közölve, hogy jobban kedveli a "hódítás örömét". (FH)