Az olasz kormányfő úgy érzi, senkitől sem kell bocsánatot kérnie, még családjától sem, annak ellenére, hogy hónapok óta nőügyeitől hangos az itáliai sajtó. Silvio Berlusconi minderről a pénteken megjelent Vanity Fair című magazinnak beszélt. Szerinte mindössze egy ellene indított mocskos médiakampányról van szó. A miniszterelnök azt is kijelentette, egy politikus nem engedheti meg magának, hogy különbséget tegyen a magánélete és a hivatalos szereplései között.

A 72 éves politikus 25 éves lánya a napokban nyilatkozott arról, hogy mennyire meglepte apja viselkedése. Berlusconi ezzel kapcsolatban azt mondta a lapnak - önmagáról harmadik személyben beszélve -, a "lány nagyon szereti az ő apját." Hozzátette: "a lány apjának semmi olyasmi sincs a magánéletében, amiért őt bírálni lehetne. Nincs olyasmi sem, amiért bárkitől is elnézést kellene kérnie, beleértve a családját is" - mondta a politikus.

Az olasz sajtó hónapok óta taglalja a forróvérű miniszterelnök szerelmi életét, villáiban állítólag modellek és luxusprostituáltak vendégeskedtek. Sőt, az is napvilágra került, Berlusconi gyengéd érzelmeket táplált egy 18 éves lány iránt. A miniszterelnök ezt folyamatosan tagadta, ám felesége az ügy kipattanása után beadta a válókeresetet. (FH)