Az elsősorban öltözködésével ismertté vált énekesnő minden vágya, hogy az idei MTV Video Music Awards díjátadón elhozza a fontosabb díjakat. Ebben legnagyobb riválisa a vőlegény-menedzsere által befuttatott kolléganő, Beyonce Knowles – illetve az ő Sasha Fierce nevezetű alteregója – lehet. Mind Gaga, mind Beyonce 9-9 jelölést kapott, ezeken belül az Év Videója és a Legjobb Videó Női Előadótól kategóriákban egymás ellen is indítják őket. Az Év Legdögösebb Teáscsészéje-különdíj sajna nincs.

A díjátadóra majd csak szeptember 13-án kerül sor New Yorkban, de Gaga már most biztos benne, hogy nem fog üres kézzel hazatérni. „Annyira izgulok! El se hiszem. Nagyon megtisztelő, hogy Beyonceval egy lapon említenek, és már alig várom a díjátadót, ami remélhetőleg kurvajó lesz” – idézi az egyébként sem kisebbségi érzéséről híres Gagát a FemaleFirst.

Gagának Beyonce mellett Katy Perryt, Kelly Clarksont, Pinket és Taylor Swiftet kell megelőznie a női előadók legjobb videói mezőnyéből, az Év Videója címért pedig Eminemet, Britney Spearst és Kanye Westet.

Gaga a Poker Face, Beyonce a Single Ladies című videójával kell megküzdjön egymás ellen, ezeket mindenki úgyis ismeri, itt egy szórakoztatóbb verzió Justin Timberlake-től.