A korábbi hírekkel ellentétben Michael Jacksont még csak most, augusztus 29-én, 51. születésnapján fogják eltemetni egy hollywoodi temetőben - közölte a júniusban elhunyt popsztár apja hétfőn az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. A család logisztikázását nagy titok övezte, még azt sem lehet tudni, hogy Jackson holtteste hol van, és olyan hírek is megjelentek, amelyek szerint titokban már régen eltemették.

Michael Jackson nyolcvanéves apja, Joe Jackson ezzel szemben most azt állítja, fiát augusztus 29-én fogják eltemetni a Hollywood Hills-i Forest Lawn nevű temetőben augusztus 29-én, azaz amikor 51. életévét töltötte volna be.

Az AFP-nek Las Vegasban nyilatkozó apa szerint a temetés nem lesz nyilvános, de azt nem tudta megmondani, hogy kik lehetnek majd ott. A Los Angeles Times a hírrel kapcsolatban azért megemlítette, hogy a családtól külön élő apa temetésről szóló hírét a Jackson család nem erősítette meg.

Michael Jackson június végén, 50 évesen hunyt el, valószínűleg a rendkívül erős, Propofol nevű altatótól, amelyet orvosa adott neki. Az énekes épp a nagy visszatérésre készült: 50 koncertre szerződtették. Halála után a Los Angeles-i Staples Centerben vettek tőle végső búcsút családja, barátai és rajongói, ám a holttestét tartalmazó koporsót ezután ismeretlen helyre vitték. Sokáig folytak a találgatások arról, hogy hol helyezik majd végső nyugalomra, brit bulvárlapok egy hete például azt állították, hogy Jacksont a család az elmúlt hetekben valamikor titokban eltemette a Forest Lawn temetőben, más verziók szerint pedig már a megemlékezés előtt. (FH-Velvet)