Silvio Berlusconi olasz kormányfő csütörtökön kijelentette, hogy "Olaszország valaha volt legjobb miniszterelnökeként" egyáltalán nem tervezi lemondását a magánéletével kapcsolatos botrányok miatt. A 72 éves politikus újra kijelentette, hogy soha sem fizetett szexért, mert "a hódítás az, amit élvez".

Berlusconi Szardínia szigetén, a spanyol kormányfővel tartott közös sajtótájékoztatón, egy lemondását firtató újságírói kérdésre válaszolva kijelentette: "őszintén hiszem, hogy én vagyok Olaszország 150 éves történelmének legjobb miniszterelnöke", közölve, hogy soha nem gondolt a lemondásra. Berlusconi a 150 évvel Olaszország 1861-es egyesítésére utalt.

A kérdést az El Pais című spanyol lap újságírója tette fel. Az újság júniusban olyan fényképeket hozott nyilvánosságra, amelyeket meztelen nők és férfiak láthatóak Berlusconi szardíniai villájában. A cikk miatt Berlusconi perrel fenyegette meg a lapot, de az újság csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy az olasz kormányfő ügyvédei egyelőre nem váltották be a fenyegetést.

A sajtótájékoztatót egy nappal azután tartották, hogy olasz lapok lehozták egy olasz üzletember ügyészeknek tett nyilatkozatát. A férfi azt állította, hogy fél éve nagyjából harminc nőt vitt Berlusconinál tartott bulikba, akik "készek voltak szexuális szolgáltatások nyújtására, ha igény támad rá". (FH)