Richard Heene-t, a fia eltűnésével címlapokra kerülő valóságshow-fetisisztát 90 nap börtönbüntetésre és 42 ezer dolláros pénzbírságra ítélte a coloradói bíróság a közvélemény megtévesztéséért - írja az MSNBC. A férfi nyáron került be a hírekbe azzal, hogy azt állította: fia elkötötte azt általa házilag barkácsolt meteorológiai léggömböt és felszállt vele. A léggömb maradványait később megtalálták, a kisfiút viszont nem, egész addig, míg ki nem derült, valójában fel sem szállt, hanem elbújt a padláson. Később azonban az is kiderült, nem is gyerekcsínyről volt szó, hanem gondosan kivitelezett hírnévhajhászásról: a kisfiú véletlenül elszólta magát egy talkshowban, mondván, édesapja utasította, hogy bújjon el a padláson, mert a roswelli UFÓ-sztorit akarta lekörözni.

Richard Heene annyi könnyítést kapott, hogy a 90-ből csak 30-at kell ténylegesen letöltenie, a fennmaradó 60 napot közmunkára bocsátással kiválthatja. Mindezek mellett azért kiszabtak rá 4 év próbaidőt, hogy a közeljövőben ne próbálkozhasson újabb átveréssel, esetleg gyerekei testi épségének valódi veszélyeztetésével. A fiú édesanyja bűnrészesként 20 napi börtönt és szintén négyévi próbaidőt kapott.

A legfájóbb büntetés azonban egész biztosan az, hogy a bíró külön kikötötte: Heene-ék semmilyen módon nem csinálhatnak pénzt történetükből: se könyv, se film, se tévés áldokumentum-film nem készülhet a sztoriból, amit a család épp a pénzkereset reményében kreált