Kevin Sharkey ír művész alkotta meg a nagy melléről és zűrös életmódjáról ismert Katie Price, valamint a Moors-gyilkosságok kapcsán hírhedtté vált Myra Hindley portréjából a "Public Enemy Number One" (azaz Első Számú Közellenség) című montázst, melyet egy dublini galériában lehet látni a héten - írja a Metro. A művésznek semmi baja Jordannel, sőt, tulajdonképp megvédeni akarta, amikor a modellt pár lap nemrégiben Anglia leggyűlöltebb nőjének minősítette.

"Sokkoltak a lapok főcímei. Nem vagyok oda érte, de azt sem akartam elhinni, hogy amikor annyi gonoszság van a világban, pont ő érdemelné ki a 'leggyűlöltebb' címkét. Ha én valami 'gyűlölt' nőre gondolok, minimum a Moors-gyilkos, Myra Hindley jut eszembe" - indokolta a 47 éves művész, miért dolgozta össze a modell arcát a Hindley-ről letartóztatásakor készült rendőrségi fotóval. "Nem akarom védeni Jordant, de szeretném, ha a nézők kicsit komolyabban vennék, ahogy a celebekhez viszonyulnak". A művész egy másik, sejthetően nagy visszhangot kiváltó fotóján Angelina Jolie és Madonna látható, amint épp egy szupermarketben tolják a kocsikukat, mindkettejüké tele akciós egzotikusgyerekkel.

 

A manchesteri Myra Hindley tettestársával, Ian Bradyvel 1963 és 1965 közt öt 10 és 17 év közti gyereket molesztált szexuálisan, majd meggyilkolták áldozataikat. A gyilkosságsorozat azért kapta a Moors-gyilkosságok nevet, mert az első két áldozatra a Saddleworth Moor fennsíkon ásott sírban találtak rá. A gyilkosságsorozat sokkolta a közvéleményt, Myra Hindleyt ekkor nevezték a lapok Nagy Britannia leggyűlöltebb nőjének.